Tech

Nézd meg, milyen kocsival járnak a világ techmilliárdosai!

facebook (facebook, mark zuckerberg, )
facebook (facebook, mark zuckerberg, )
A Facebook, az Amazon vagy a Google alapítói pillanatok alatt olyan vagyonokra tettek szert, amiről földi halandó álmodni sem mer. Sokan közülük fejest ugrottak az életbe, és egyből megvették a világ legdurvább sportkocsijait - mások viszont, megdöbbentő módon, épp ellenkezőleg cselekedtek. Kapaszkodj, nem akármilyen autócsodák jönnek!

A TechInsider összeszedte az exkluzív kocsilistát, ebből válogattunk. Ne is vesztegessük az időt: jöjjön mindjárt Tim Cook. Az 55 éves úr, aki a 3. negyedévben 42 milliárd dolláros árbevételt hozó Apple-t igazgatja, korábban egy Porsche Boxterrel krúzolt, mostanában viszont egy 5-ös BMW-vel látják.

Fehér bömös (TechInsider)

Elon Musk, a Tesla alapítója – bár van neki pár a saját márkából is – meglepő módon inkább egy ’67-es E-Jaguárral járkál.

Nem elektromos (TechInsider)

A Facebook mindenki által ismert Mark Zuckerbergje több kocsi boldog tulajdonosa, ám a hírek szerint legújabban egy olasz luxussportkocsi, egy legkevesebb 1,3 millió dolláros Pagani Huayra a kedvence.

Vajon a puli befér ide? (TechInsider)

A milliárdos klub nagy öregje, a világ leggazdagabb embereinek listáját emberemlékezet óta vezető (van úgy, hogy csak a második) Bill Gates egy Porsche 959-essel nyomul. Érdekesség, hogy Gates-nek már 13 évvel az előtt ilyenje volt, hogy a típust az amerikai hatóságok engedélyezték volna… A jó öreg Bill most épp tiszta energiacégekbe fektet intenzíven – hogyhogy nem egy Tesla áll a garázsban?

Konszolidált (TechInsider)

A listában a következő Jeff Bezos, aki a tavaly 214 millió dollár profitot termelő (máskülönben az utóbbi években kissé gyengélkedő) Amazon ügyvezetője. Őt, úgy tűnik, tökéletesen hidegen hagyja a felvágós menőzés: milliomos létére ’96-os Honda Accordja pont megfelel neki. A modell ára jelenleg a magyar használtautó-piacon valahol 250-500 ezer Ft körül van.

Leszarja a menőzést (TechInsider)

A tinik kedvenc egymást gyalázó chatalkalmazását, a Snapchatet Evan Spiegel hozta össze. A céget a Facebook nemrég 3 milliárd dollárért akarta megvenni, amire Spiegel nemet mondott. Most a cég kábé 10 milliárdot ér. A mindössze 25 éves milliárdos egy szép, piros Ferrarival jár.

Piros, milyen lenne más (lifebuzz.com)

A taxisok által bőszen gyűlölt Uber kitalálója és az ebből megfelelően meggazdagodó Travis Kalanick csak és kizárólag Uberrel közlekedik. Sőt, állítólag éjszakánként saját maga is Uber-sofőrként tevékenykedik. Azt, hogy ilyenkor az önvezető autók lelkes hívének számító Kalanick milyen kocsit hajt, nem tudni.

A Google társalapítója, Sergey Brin igazi modern ember: Teslája van (negyedikként kapta meg az autógyár SUV-modelljét, az X-et).

Ilyen az X (TechInsider)

Brin társa, Larry Page szintén elektromos autóval jár, bár ő jobban kedveli a sport Teslát.

Tiszta energia (TechInsider)

Az informatikai óriáscég, az Oracle tavaly visszavonult vezére, Larry Ellison nem szűkölködik autókban: a 71 éves techmanagernek több álomautója is van, de a kedvenc egy nem éppen olcsócska Lexus LFA.

Ennyike (TechInsider)

Dustin Moskovitz szintén ott volt, amikor a Facebook született. Lett is belőle lóvéja bőven, a csávó mégsem szállt el magától. Nincs szuperdrága kocsija, egy VW Golf R32-vel mászkál.

Reméljük, a VW akkor még nem hamisítgatta a mérési eredményeket (TechInsider)

Végül jöjjön a Microsoft egykori vezérigazgatója, a színpadon látványosan megőrülő ember, az átizzadt ingek doyenje, Steve Ballmer. A veterán, multimilliomos techgorilla és profi kosárlabdaklub-tulajdonos egy (pl. hangutasításos rendszerrel feltuningolt) Ford Fusion Hybrid Sync-kel járkál.

Csupa mosoly (TechInsider)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik