Tech

Vasárnapi zárva tartás: itt a legjobb iránytű a nyitva levő boltokhoz!

Még hogy a magyar nem élelmes nép? Ha szinte minden boltot bezáratott is a KDNP, egy okos alkalmazás mindig megmutatja, hol vannak a gerillák.

Mivel mi tech-portál vagyunk, ne is menjünk bele, mennyi értelme volt a vasárnapi boltbezárásoknak, és milyen hatásai vannak már most ennek a furcsa, és sokak által megkérdőjelezhető rendeletnek. A sok-sok negatív következmény mellett azonban egy poztívat mindenképpen mutathatunk: egy fiatal csapat elé új célt tűzött ki a szigorítás, mobilos alkalmazással akartak segíteni a tanácstalan vasárnapi bolt-keresőkön. Sikerült.

Már az alkalmazás neve is frappáns: a VasárnApp ötletét egy egyetemistákból álló baráti társaság dobta fel egy sörözés közben, amikor eszükbe jutott, hogy a szombati buli után már nem lesz egyszerű a bevásárlás, hiszen fogalmuk sincs, merre keressenek nyitva tartó üzletet. Ezután kezdtek dolgozni az ingyenes alkalmazáson, amely segít egy felületre gyűjteni a “renitens” boltokat.

Az alkalmazást és a honlapot nagyjából három hét alatt rakták össze, még az esti kocsmázást is feláldozva a fejlesztés oltárán. A hat fős csapat eddigi 200 órányi munkája nyomán már elérhető a VasárnApp iPhone és iPad készülékekre, valamint Androidos eszközökre, és hamarosan érkezik a Windows Phone-ra optimalizált változat is. Az appon belül kategóriákra bontva is kereshetünk, így nem történhet meg, hogy pékárut keresünk, de csak egy dohányboltra bukkanunk. Az üzleteket egy szabadon nagyítható térképen is megnézhetjük, ahol külön jelzi az alkalmazás, hogy egy adott területen hány boltba van esélyünk betérni.

Az alkalmazásban már most is megtalálhatjuk a vasárnap nyitva tartó üzletek egy részét, de a VasárnApp arra is lehetőséget ad, hogy az adatbázisban még nem szereplő kis boltok regisztrálják magukat, így bővítve a listát. A fejlesztők azt is ígérik, hogy folyamatosan követik a már rendszerben lévő boltok állapotát, amely könnyen megváltozhat a folyamatosan átírt törvények miatt. Ez segíti az alkalmazáson belüli hibabejelentés is, ahol jelenthetjük a harcot mégis feladó boltokat, vagy az alkalmazás esetleges problémáit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik