Tech

Olcsóbb lett az LG okosórája

A dél-koreai gyártó első okosórájának árát máris csökkentették, ami tulajdonképpen nem is meglepő.

Az LG az Android Wear operációs rendszer debütálásával egy időben, április elején jelentette be első okosóráját, a G Watchot. Bár a készülék csak a nyár közepén érkezett meg a boltok polcaira, a gyártó máris úgy döntött, hogy csökkenti annak árát.

Az LG G Watch egészen eddig 229 dollárba (56 ezer forint) került, azonban a most bejelentett 50 dolláros árcsökkentést követően már csak 179 dollárt (44 ezer forint) kérnek el érte. Az LG lépése mindenképpen logikusnak mondható, hiszen a G Watchnál jelentősen szemrevalóbb Motorola Moto 360 a múlt héten 249 dolláros (61 ezer forint) jelent meg a kereskedelmi forgalomban, október közepétől pedig várhatóan már az LG második okosórája, az IFA-n általunk is meglesett G Watch R is kapható lesz. Megjegyzendő, hogy hazánkban az LG G Watch a cikk írásakor legolcsóbban mintegy 59 ezer forintos áron gyűjthető be.

Az LG G Watchban egy Snapdragon 400-as chipset található, melyben négy darab 1,2 GHz-es órajelű processzormag teljesít szolgálatot. A négyszögletes formavilágú készülék előlapját egy 1,65 colos képátlójú IPS LCD érintőkijelző uralja, mely 280×280 pixeles felbontással rendelkezik, pixelsűrűsége pedig 240 ppi. A RAM 512 MB kapacitással bír, az integrált flashmemória pedig 4 GB-os. A víz-, illetve porálló kivitelű, kétféle színváltozatban (Stealth Black, Champagne Gold) készülő okosóra a hagyományos karórákhoz hasonlóan fixen mutatja a pontos időt. A 37,9×46,5×9,95 milliméter méretű kütyü 63 gramm tömegű – az integrált akkumulátor 400 mAh kapacitású. Az alábbi fotón balról jobbra a G Watch, a G Watch R és egy hagyományos analóg karóra vehető szemügyre egymás mellett:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik