Tech

Egyre kevésbé menők a tükörreflexes fényképezőgépek

Profizmus vagy kompakt méret? Úgy tűnik, fényképezőgépfronton a kényelem diktál.

A tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ami persze egyáltalán nem csoda. Ezek a MILC masinák elsősorban azért népszerűek, mert a tükörreflexes gépekénél jóval kisebb méret és tömeg mellett kínálnak a DSLR-ekéhez hasonló képminőséget és sebességet. De jelenleg vajon körülbelül mekkora veszélyt jelentenek a MILC gépek a DSLR-ekre?

 

A legfrissebb adatok szerint idén júniusban mintegy 800 ezer tükörreflexes digitális fényképezőgép került forgalomba világszerte, miközben ugyanezen időszakban a gyártók valamivel több mint 200 ezer darab tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgépet adtak el. Magyarul a DSLR-piac még mindig jelentősen nagyobb, azonban egyértelműen az a tendencia, hogy míg a DSLR-eladások szépen lassan visszaesnek, a MILC gépekből egyre több fogy.

A 2014 januárjától júniusig tartó időszakban 22 százalékkal kevesebb tükrös masinát adtak el, mint az előző esztendő hasonló időszakában, ezzel szemben ugyanezen időintervallumban a MILC kategóriás fényképezőgépek eladási mutatói mintegy 23 százalékkal javultak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik