Tech

50 megapixeles képeket készít az új kínai szupertelefon

Folytatódik a számháború a mobilos kamerák piacán: az Oppo most bejelentett Find 7 telefonja névleges adatokban mindenkinél jobb, a képek minőségével azonban lehetnek problémák.

Pekingben hozta nyilvánosságra a kínai Oppo új kameráját, aminek specifikációja gyakorlatilag minden eddigi mobiltelefont ver.

A telefon leghangzatosabb paramétere az 50 megapixeles kamera. Természetesen ez nem úgy igaz, hanem kis trükkel: a kamerának 13 megapixeles érzékelője van, ezzel egy Superzoom nevű üzemmódban nagyon rövid idő alatt tíz képet készít, és ebből rakja össze a Pure Image 2.0 képfeldolgozó processzor segítségével a képet. A sajtó szerint a képminőség a fenti kissé furfangos eljárás ellenére elég jó. Az előző csúcstartók a Nokia Lumia /PureView kamerák. Ezek sokkal nagyobb szenzorral rendelkeznek, amiknek a valós felbontása 41 megapixel, és ebből készítenek kisebb, 5 megapixeles felbontású képeket, amiknek tehát papíron sokkal jobb minőségűeknek kell lenniük. A kínai telefonban egyébként képstabilizáló (OIS) sincs.

A nagyfelbontású fotókon túl a Find 7 videóban is jeleskedik, képes 4k videót rögzíteni, illetve tud 100 fps-es slowmo videót felvenni (a műfaj klasszikusa, az iPhone 5 120 fps-t tud).

A Find 7 kijelző a modern trendeknek megfelelően hatalmas, 5.5 hüvelyekes, felbontása 2560×1440, és a Qualcomm Snapdragon 801 hajtja (ugyanaz, ami a Galaxy S5-öt). Akksija 3,000 mAh kapacitású és 30 perc alatt lehet 75%-ra tölteni. A telefonon egyébként 4.3-as Android fut és 699 dollárba kerül majd. Lesz egy butább verziója is valamivel olcsóbbért, ez áprilistól, a nagytestvér pedig májustól kapható majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik