Tech

Vigyázat! A videochat műtétet okozhat!

Egyre többen fordulnak plasztikai sebészhez az Egyesült Államokban, hogy a videotelefonálás során is a legjobb arcukat mutassák.

Dr. Robert Sigal egyike azon orvosoknak, akikhez egyre több olyan (főleg fiatal) páciens fordul, aki sebészeti beavatkozással szeretne javítani a külsején, mivel úgy ítéli meg, hogy videotelefonálás közben nézhetne ki jobban is. Az átlagosnál rosszabb külső természetesen annak köszönhető, hogy a videotelefonáláshoz használt kamera általában átlagon aluli minőségű, ráadásul, ha okostelefonnal próbálunk videochatelni, valószínűleg lenézünk a készülékre, ami ha mást nem, a tokát kihangsúlyozza.

A doktor persze mindenkin segíteni szeretne, ezért ahelyett, hogy az okostelefon megemelését javasolná, esetleg a videó kikapcsolását, frappánsan bevezette a Facetime Facelift elnevezést. (A FaceTime az Apple készülékeken elérhető videochat-alkalmazás, míg a Facelift a ráncfelvarrás angol megfelelője.)

Elmondása szerint főleg fiatalok jelentkeznek ezzel a (szerintünk is roppant súlyos) problémával, mivel ők azok, akik elsőként kezdik el használni ezeket a technológiai újításokat – koruk miatt azonban legtöbbször elég egy Facetime Zsírleszívás, teljes felvarrásra nincs is szükség.

Korunk technológiája valóban folyamatos tükröt állít elénk, legyen szó a két évvel ezelőtt, legjobban sikerült profilfotónkról vagy a videochaten tapasztalt látványról, de biztos, hogy emiatt sebészhez kell rohanni? A legtöbb ember meglepődik, mikor először hallja vissza a hangját egy felvételről – idegennek és furcsának hat -, azonban az orvosi beavatkozás nem számít elterjedt reakciónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik