Tech

Megdöbbentő az internet forradalma

Például tudtad, hogy ha a Facebook egy ország lenne, a világ harmadik legnagyobb lakosságával bírna?

Az internet – szemben az akár másfél évtizeddel ezelőtti vélekedéssel szemben – immáron nem csak hóbort és nem csak lehetőség, és már nem is egyszerű eszköz. Az online léten belül is utat törtek maguknak a közösségi oldalak – létjogosultságukat az élet számos területén bizonyították, a kutatástól a politikán át, hogy a szórakoztatásról ne is beszéljünk.

Ennek legékesebb példája, hogy immáron az interneten nem a pornó, hanem a közösségi oldalakon történő tevékenykedés az első számú tevékenység, ami ráadásul az offline életünkre is kihat. Például minden ötödik pár a neten ismerkedik meg egymással, és ugyanennyien hibáztatják a Facebookot a szakításukért; az online hallgatók jobban teljesítenek, mint a hagyományos módon oktatottak.

Lady Gaga, Justin Bieber és Britney Spears együtt több követővel rendelkezik, mint Svédország, Izrael, Görögország, Chile, Észak-Korea és Ausztrália teljes lakossága. És ezek az online állampolgárok nem tétetlenkednek: 2013-ig közel 2,5-szer annyit fognak költeni online játékokban lévő virtuális javakra, mint amennyit a mozik látogatói valódiakra. Komolyan kell venni azt a 80 millió FarmVille farmert.

De ha már forradalomról van szó, Egyiptomban számos gyermeket Facebooknak neveztek el…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik