Szórakozás

Így jutott el ByeAlex a bölcsész dalolgatástól egy csöcsös-majkás videóklipig

Márta Alex, ismertebb nevén ByeAlex a héten jelentette be, hogy a viszonylag új, Schmidt Gergővel kiegészült formációja, a Senkise most Majkával közösen készített dalt. Önmagában a közös munka is meglepő volt már, és nem csak azért, mert a két konkurens kereskedelmi csatorna két show-jának két zsűritagja állt össze.

Megkérdőjelezhető klipet adott ki Majka és ByeAlex
Érdekes dolgot alkotott a Sztárban sztár zsűritagja és az X-Faktor mentora.

Ami váratlan volt ebben az egészben, az az, hogy ByeAlex arról énekel egy Nemzeti Kulturális Alap logóval induló videóklipben, hogy az áhított lány igazán beleülhetne már a farkába. Ez tényleg nagyon új lehetett azoknak, akik Márta Alexet a mai napig a félrefésült hajával, a szarukeretes szemüvegével, kötött sapkájával és a Kedvesemmel azonosítják.

De hogy a fenébe jutott el a basic bölcsész külsejű, romantikus dalokat énekelgető srác odáig, hogy két mellbimbó előtt lazázzon Majkával az oldalán?

A hardcore rajongók már 2012-ben tudhatták, hogy ki az a ByeAlex, mivel az énekes akkor jött ki a Csókolom című dalával. De az ország csak 2013-ban ismerte meg a nevét, amikor megnyerte A Dalt, és ezzel bejutott az Eurovíziós dalfesztiválra a Kedvesemmel. A filozófus végzettségű énekes erősen megosztotta az országot, de végül mindenki nagyon örülhetett, mert megszerezte a tizedik helyet, ezzel pedig Magyarország harmadik legjobb eredményét érte el az addigi eurovíziós indulók közül. Bár sokan számítottak rá, de csak nem lett belőle egyslágeres előadó, a következő években is sorra írta a dalokat, amiket két éve már együttesével, ByeAlex és a Slepp név alatt ad elő.

Lyoló

A post shared by PÁJALEKSZ (@byealexittvan) on

ByeAlexet szerették, sőt, még most is szeretik az emberek gyűlölni – leginkább külseje miatt. Valamiért sokakat bosszantott a sapkás, szemüveges, félrefésült hajú srác külseje – legalábbis a vele kapcsolatos gyűlölködő kommentek többsége 2013-tól kezdve javarészt erről szólt. És lehet, hogy magát ByeAlexet is zavarta a külseje, mert az elmúlt négy évben lassan elhagyta a sapkát, majd a szemüveget is. Haja először egy kicsit skrillexes lett, aztán inkább bajszot növesztett, kalapot kezdett hordani, most pedig ott tart, hogy térdig érő, XL-es pólókban és extra slim nadrágokban rappel a rövidre vágott tarajával és az egyre több tetoválásával.

Mindjárt új $£nKi$£ trekk! Jön a BENGA… addig csekk @senkisevagyunk

A post shared by PÁJALEKSZ (@byealexittvan) on

Az eddigi együttese mellett létrehozott egy új formációt is Senkise néven, ami erősen eltér a kedveske és romantikus, alternatív tinilányokat becélzó daloktól. ByeAlex ezekben a számokban csúnyán beszél, elhagyatott gyárak előtt mászkál agyonfilterezett videófelvételeken, és az Árpád híd lábánál található mini felhőkarcoló lábánál ülve néz morcosan a kamerába, miközben azt mondja heves gesztikulálások közepette: „ez a bít beszarat”. Szóval aki ezeket a videókat már látta, és tisztában volt azzal, hogy ByeAlex már rég nem csak a megszokott bandájával énekli a Kedvesemet, azt nem érhette nagy meglepetésként a Majkával készített közös szám. De aki lemaradt 2013-ban, az valószínűleg eléggé kikerekedett szemekkel nézi a monitort, miközben szembesül az alábbi videóklippel, amiben Márta Alex azt énekli:

Szoros a nadrág, mert már ingerlett régen, letolom flegmán térdig, ülj bele szépen. Ne tagadd, látom rajtad, hogy te is akarod, fél perc és rajtam ugrálsz, a levegőt kapkodod. Az van, hogy szexuál vagy, pörögj még rajtam, nem vagyok kétperces, múltkor fél napig bírtam.

– majd a következő vágóképen egy félbevágott narancsra spriccel valaki egy kis joghurtot.

És bár lehet, hogy a kelleténél vagy a kértnél több infót tudtunk meg ByeAlex szexuális szokásairól, most talán végre leszedheti magáról a bélyeget, hogy ő a szerencsétlen kedvesemes srác. Igaz, ezt a klipben felvillanó mellbimbókon kívül leginkább Majkának köszönheti, mert a rapper neve nélkül nem valószínű, hogy sok emberhez jutna el ez az új formáció és stílus. Persze segített az énekesnek az X-Faktor is, amiben zsűritagként 2016 óta jóval nagyobb közönségnek mutathatta meg, hogy ez a Márta Alex már rég nem az a Márta Alex.

Kiemelt kép: Youtube/Senkise

Ajánlott videó

Olvasói sztorik