Szórakozás

917 millió forintos kártérítést kap Rebel Wilson

Rekordnagyságú kártérítést, 4,6 millió ausztrál dollárt (917 millió forint) ítélt meg Rabel Wilsonnak egy ausztrál bíróság attól a médiacsoporttól, amelynek magazinjai rossz hírbe keverték – írja az MTI.

A Bauer Mediához tartozó lapokban, egyebek mellett az Australian Women’s Weekly-ben és az OK Magazine-ban 2015-ben megjelent nyolc cikk rossz hírbe keverte a színésznőt azokkal az állításokkal, amelyek szerint Wilson hazudott az igazi nevéről, a koráról és a gyermekéveiről, hogy érvényesülni tudjon Hollywoodban.

A szerdai ítélethirdetéskor John Dixon bíró felidézte, hogy a lapokban közölt állításokat olyan forrásra alapozták, aki pénzt kért az információkért, a neve elhallgatását kérte és önös érdekek vezérelték. Hozzátette: a Bauer Media profitszerzés céljából “napokig kiemelten foglalkozott a témával”, tudván, hogy azt világszerte fel fogják kapni a lapok és portálok, aminek eredményeként Wilson számos filmszereptől elesett.

A komika Melanie Elizabeth Bownds néven született, de később nevet változtatott. A jogi diplomával rendelkező színésznő eredetileg 5,9 millió ausztrál dollár kártérítést követelt és azt mondta, hogy az összegből jótékonysági szervezeteket, továbbá az ausztrál filmipart és a fiatal színészeket támogatná.

(Kiemelt kép: Quinn Rooney / Getty)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik