Szórakozás

Éppen vált a férjétől, lusta volt vigyázni a kutyájára, inkább elaltatta

Érdekes beszélgetés alakult ki a Redditen, amikor az egyik felhasználó arra volt kíváncsi a válóperes ügyvédként dolgozó felhasználóktól, hogy milyen durva vagy éppen vicces sztorijaikkal találkoztak a munkájuk során.

Amikor ügyvédek válnak

Az egyik hozzászóló arról írt, hogy egyszer egy válni készülő házaspár mindkét tagja egy-egy nagy ügyvédi cégnél dolgozott. A volt feleség 70 idézést küldött bankoknak, cégeknek és befektetési vállalkozásnak, mivel meg volt győződve arról, hogy a férj 20 millió dollárt (mai árfolyamon közel 6 milliárd forintot) tüntetett el a háta mögött. Annyira elmérgesedett a helyzet, hogy 25 évvel azelőtti számlákat túrt elő, hogy összerakja az összeesküvés-elméletét.

Miután 1,5 millió dollárt (400 millió forintot) elköltött jogi költségekre és hét különböző ügyvédre, a bíró kimondta, hogy ez az egész nevetséges, nincs összeesküvés és nem jogosult a fantom 6 milliárd forint töredékére sem.

Bérgyilkolás amatőr módon

A szülők válása elég egyszerűnek tűnt, apa megcsalta anyát, anya kapta meg a felügyeleti jogom. Apa nem szeretne gyerektartást fizetni, ezért bérgyilkost fogad fel, hogy az 15 ezer dollárért (mostani árfolyamon 4 millió forintért) ölje meg a nemsokára exfeleségét.

Apa elintéz mindent, viszont annyira idióta, hogy egy civil zsarunak fizeti ki a pénzt.

Apa elrepül Kanadába és várja a fejleményeket. Az nemzetközi hatóságokat értesítik, hogy állítsák meg őt. Torontóban le is tartóztatják, majd visszareptetik Kaliforniába, 17 bűntettben vádolják meg, a posztoló (a gyerek) nem emlékszik, ebből mennyiben vallotta magát bűnösnek. Végül másfél évet kapott, ezek után pedig még anyának kellett pereskednie a válásárt, ami egyébként két évig tartott.

Megoldás kutyával

A hozzászóló nagybátyja képviselte azt a férfit, aki 15 év után vált el a feleségétől. Elég mérgező volt a szakítás, mindent feleztek, még a telket is, amin a házuk feküdt. A feleség eldönti, hogy egy házat épít a telek másik oldalán, így a kettőnek a hátulja egymásra néz. A férj felhívja az ügyvédjét, hogy neki nem tetszik az a helyzet, hogy az exfeleség a hátsó kertben tölti a szabadidejét, így ugyanis sajnos túl sokat látja. Mivel az egész legális, a férj vesz egy nőstény kutyát, amit ugyanúgy nevez el, mint az exet, így amikor az össze-vissza szaladgál vagy rosszat tesz, rákiabálhat, hogy

Susan, te kis ribanc! Ne pisáld már össze a virágokat!

Susan (az eredeti) többször felhívja a rendőrséget, ők viszont nem tehetnek semmit, ugyanis a kutya regisztrált neve tényleg Susan.

A döglött hal

Az egyik posztoló arról mesélt, hogy az egyik ismerőse egy zacskóban egy halfejet, virágföldet, cukrot és egy kis vizet tett az álmennyezet fölé. Hermetikusan lezárta, majd ott is hagyta, a baktériumok pedig megették a halfejet, elkezdődött az erjedés, ami viszont a zacskó felrobbanásával és az elképzelhetetlen bűz szétáradásával végződött.

Gyerekes csíny

Egy másik posztol azt írta, a felesége ugyan visszaadta a trilógiákat tartalmazó DVD-it, de mindegyikből megtartott egy-egy lemezt. Annyira okos húzás volt ez tőle, hogy végül haragudni sem tudott rá, inkább tisztelte.

A kevésbé békés együttélés

Anyám mentálisan instabil volt és nagyon sok abúzus ért tőle gyerekkoromban. Amikor apám elköltözött és válópert indított, szerencsére elég nagy, 13 éves voltam ahhoz, hogy eldöntsem, kivel szeretnék együtt lakni. Természetesen apámat választottam, de a bírósági határozat értelmében velünk lakhatott, amíg el nem költöztünk. Négy évig éltünk így, eközben az anyám mindent megtett, amit csak tudott, hogy lassítsa a válási folyamatot, például

mivel az apámnak kellett fizetnie a rezsit ezalatt az idő alatt, direkt égve hagyta a villanyt és nyomatta a fűtést, hogy minél magasabb legyen a számla.

:(

Az exem és én különköltöztünk a válás előtt. Megegyeztünk, hogy vigyáz a kutyára, amíg nem találok egy új helyet. Na, ehelyett ő inkább elaltatta

– írja az egyik hozzászóló.

Gyorsasági verseny

Egy másik kommentelő egy bankban dolgozott, a munkája pedig az volt, hogy az ügyfelek széfjeit segítse kinyitni, ha be- vagy kivenni szeretnének valamit. Egy alkalommal nyitás előtt kellett bemennie, egy nő állt ott az ügyvédjével, aki idegesen azt üvöltötte,

Engedjen már be!

Amikor együtt kinyitották a széfet, a nő csak annyit mondott, Az a szemétláda!, majd hamar ki is derült, miért:

a széfben csak egy papírfecni volt, amin az állt, Rohadj meg, te ribanc!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik