Szórakozás

Alföldi Passiója aktuális, máról szóló előadás lesz, mindenféle utalások nélkül

Legalábbis a címben leírtakat nyilatkozta a mindössze egyetlen alkalommal, április 9-én a Papp László Budapest Sportarénában színre vitt Passio XXI-ben Júdást alakító Stohl András Alföldi Róbert legújabb rendezéséről.

Azt tudom, hogy mit talált ki a legvégére, de azt most nem mondom el, mert az eléggé megdöbbentő. Nem polgárpukkasztó, de megdöbbentő. Úgyhogy én azt gondolom, hogy egy aktuális egy a máról szóló előadás lesz, mindenféle utalások nélkül”

– nyilatkozta a színész a Story Extrának, de maga a rendező is kifejtette véleményét a darabbal, és annak aktualitásával kapcsolatban.

Semmi újdonság a történetben nem lesz. Ugyanazt a történetet fogják látni az emberek, amit nagyon hosszú évszázadok óta ismernek. Szerintem azért fontos ez a történet, akár hívő vagy akár nem vagy hívő, merthogy egy kultúrtöréneti alapmű. Azok az ügyek, amiket ez tárgyal, azokat meg kéne valahogy jobban hallanunk, vagy jobban oda kéne rá figyelni. (…) Itt nagyon sokszor, és nagyon sok helyen deklarálják, hogy ez egy keresztény ország, hogy vállalja a kereszténységnek azokat az alapértékeit, amit egyetlen szóval tudok ugye kifejezni: a szeretet. Azt, hogy mennyire gyakoroljuk. Ez nem politika, ez egy társadalmi vizsgálódás…”

– mondta el Alföldi Róbert, de az alábbi riportban többek közt a Mária Magdolnát alakító Tóth Gabi, és a zenei aláfestést nyújtó híres magyar zenekarok frontemberei is megszólalnak a nagyszabású produkcióval kapcsolatban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik