Szórakozás

Az Akadémia közleményt adott ki a rendkívül kínos Oscar-bakiról

Példátlan eset fordult elő a magyar idő szerint hétfő hajnalban zajló, 89. Oscar-gálán. A Legjobb Film díját először a Kalifornia álom című film kapta meg, majd a rendező köszönőbeszéde közben a szervezők rájöttek, hogy óriási hiba történt, hiszen az aranyszobor valódi tulajdonosa, a Holdfényt volt.

Az amerikai filmakadémia díjaiért és azok, a gálán kiosztásáért felelő PricewaterhouseCoopers nevű szervezet azóta bocsánatot kért, most pedig az Akadémia is kiadott egy sajtóközleményt a bakiról.

Mélységesen sajnáljuk a hibát, ami a Legjobb Film kategória kihirdetése közben történt a múlt esti Oscar-díjátadón. Elnézést kérünk a Kaliforniai álom és a Holdfény teljes szereplőgárdájától és stábjától, akiknek az élményét alapjaiban változtatta meg ez a hiba. Minden tiszteletünk a méltóságteljes viselkedésükért, amit az adott körülméynek között tanúsítottak. Minden érintettől – ide értve a díjátadókat: Warren Beatty-t és Faye Dunaway-t, a filmkészítőket és a rajongókat világszerte – elnézést kérünk.

Az elmúlt 83 évben, az Akadémia a PwC-re bízta a szavazatszámlálási procedúra kezelését és a pontos eredmények kézbesítését. A PwC vállalja a teljes felelősséget a protokoll megsértéséért. Az Oscar estéjét és a másnapot a körülmények vizsgálatával töltöttük és meg fogjuk határozni, hogy melyek azok a lépések, amelyek megfelelőek a jövőre nézve. Rendületlenül elkötelezettek vagyunk amellett, hogy továbbra is fenntartsuk az Oscar és a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia feddhetetlenségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik