Szórakozás

A Rajkó elhunyt prímása a földön feküdt, miközben társai a színpadon zenéltek

A Rajkó zenekar lengyelországi turnéjuknak csütörtöki állomásán, Chelmno városában készülődött a koncertre, amikor az előadás előtt néhány perccel váratlan tragédia történt. Vezető prímásuk, Vidák Zsigmond holtan esett össze és már a kiérkező mentők sem tudtak segíteni rajta.

Az együttes saját halottjaként kezeli a zenészt, hiszen évtizedek óta szoros barátság kötötte össze őket. A zenekar igazgatója, Gerendási István megtörten beszélt a veszteségről.

December 10-én volt a születésnapja, tízéves kora óta a Rajkó zenekar tagja. Gondoljon bele, 38 éve zenél velünk! Zsiga nem volt beteg, nagyon vidám, életerős, a családjáért és a zenéért élő kiváló művészember volt, és egyszer csak meghalt. Felfoghatatlan! Váratlanul összeesett, és nem adott életjelet. Azonnal hívták a mentőket, akik mindent megtettek, de sajnos nem tudtak rajta segíteni…

– mesélte zokova a Borsnak Gerendási, aki a megrázó részletekről is beszámolt.

Mi muzsikusok vagyunk, ha színpadra kell menni, mennünk kell… Ott feküdt a földön a barátunk, mi pedig a színházteremben játszottunk. Nem tudjuk, lesz-e erőnk feldolgozni ezt. A fiúknak azt mondtam, hogy Zsiga is arra kérne minket, hogy menjünk és játsszunk helyette, érte is.

Fotó: MTI/llyés Tibor
Fotó: MTI/llyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik