Szórakozás

X-Faktor: Máris kiesett két versenyző

Szombat este elindult a tehetségkutató idei évada, amelyet nagy bejelentéssel nyitott a műsorvezető, Istenes Bence. Kiderült, hogy a verekedése miatt kirúgott Petics Kristóf helyére a nézők nagy kedvencét, Mata Ricsit hívta vissza Puskás Peti.

A showt ByeAlex egyik zenekara, a Soulbreakers nyitotta. Produkciójuk a mentorok szerint kicsit bátortalanra sikeredett, pedig nincs okuk aggodalomra, nagyon jók voltak. Őket Jáger Kinga követte, aki Gáspár Laci szerint végre megérkezett a versenybe. Ónodi János sem okozott csalódást, mellesleg kiderült a 25 éves énekesről, hogy anyukája még mindig kisfiúként kezeli.

A három produkció alatt Istenes Bence folyamatosan buzdította a nézőket, hogy szavazzanak az applikáción keresztül, csak éppen nem működött. A kommentelők Facebookon háborogtak, hogy egyetlen szavazatot sem tudtak leadni kedvenceikre. Ezután a műsorkészítők közölték, hogy összeomlott a rendzser, mivel túl sokan akartak egyszerre regisztrálni, így az első adásban csak SMS szavaztokat fogadnak.

Negyedikként a második esélyt kapó Mata Ricsi állt színpadra Caramel egyik dalával. A 15 éves srác előadásától mindenki odavolt. Igaz, mentora eredetileg be se akarta válogatni az élő showba, most már úgy nyilatkozott, vele akarja megnyerni a versenyt. ByeAlex a műsor fecsegő poszátájának, a reményt jelképének nevezte Ricsit, de Gáspár Laci is nagyon örült, hogy mégis esélyt kapott a fiatal.

Tóth Gabi kedvenc mentoráltja, Opitz Barbara felrobbantotta a színpadot. Azon túl, hogy bizonyította tehetségét, kisfilmjéből kiderült, hogy az uborkaszedés mellett, hobbimalacukkal is sokat foglalkozik otthon, Sonkádon.

Gáspár Laci legtöbbet kritizált énekesnője, Balogh Eszter a negatív kommentek ellenére is önbizalommal állt az X-Faktor színpadára. Szemében ugyan most is látszott a már-már ijesztő, őrült elszántság és akarás, a mentorok szerint igen is helye van a tehetségkutatóban.

Gorbumov Dmitrijről újabb infókat tudtunk meg. Például azt, hogy családja küldte el otthonról, hogy ne sorozzák be az Ukrajnában zajló háborúk miatt. Most Szegeden él a nagypapájával. A magyarral egyre jobban boldoguló énekes megint egy érzelmes számot adott elő, ami után Tóth Gabi a lelkek karmesterének nevezte.

A Ham Ko Ham zenekar egy HipHopBoyz slágert dolgozzott fel, na nem önszántukból. Tanáruk, ByeAlex vette rá őket és habár eleinte nem örültek a választásnak, ügyesen magukra szabták és a siker sem maradt el.

A mezőny egyik legkülöncebb és legkarakteresebb énekesétől, Vince Aliz Lizától sokat vártak a mentorok, de csalódtak, amiért hamisan énekelt, Gabi szerint azonban most azonnal kiállhatna egy fesztiválszínpadra is, így ő elégedett volt tanítványától.

Fejes Szandra arról beszélt kisfilmjében, hogy nem kell mindenkinek tökéletesnek lennie és úgy kinézni, mint egy címlapsztár, hiszen a külsőségek nélkül is lehet valaki értékes ember. A mentorok szerint azonban nem teljesen fogadta meg a saját tanácsát. Szerintük lehetett volna magabiztosabb és pontosabb.

Dánielfy Gergő megosztotta a mentorokat, ByeAlexnek az egyik legnagyobb meglepetést okozta és nagyon szerette, Gáspár Lacinak viszont nem tetszett, szerinte nagyon ki voltak találva az előadás, még az érzelmek is.

Utolsóként a Jaggers állt ki, akik a válogatók során még Crossroads-ként zenéltek, de nevet változtattak, hogy menőbbek legyenek.

A versenydalok után jött egy extraprodukció, a Spoon 21 és a Dirty LED Light Crew tolmácsolásában, majd elérkezett az eredményhirdetés.
Az este legkevesebb szavazatát Balogh Eszter kapta, így ő automatikus repült a mezőnyből. A hátulról második és harmadik helyezett versenyzőnek párbajoznia kellett. A mentoroknak a Jaggers és Fejes Szandra közül kellett választaniuk, három-egy arányban pedig utóbbinak szavaztak bizalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik