Szórakozás

Kim Kardashian kirablása: Csak idő kérdése volt, mikor rabolnak ki valakit abban a hotelben

A hotel mindenese,  Abdulrahman először szólalt meg az október eleji rablás után. Elmondta, a szálloda egyáltalán nem gondoskodott a biztonságról: semmit sem zártak, ráadásul aznap ő volt egyedül szolgálatban az őrzővédők közül, írja a DailyMail.

Az egygyermekes apuka elmondta, már évekkel korábban e-mailben figyelmeztette az Hôtel de Pourtalès-t arra, hogy az épület és az egész rendszer sebezhető.

Akkor azt is felhozta, hogy a biztonság annyira laza, hogy valaki akár meg is halhat.

A DailyMailnek adott exkluzív interjújában kitér arra is, hogy a kamerák legalább hat éve nem működtek (hogy a gazdag vendégeket és kísérőieket, például prostituáltakat ne rögzítsenek), illetve a hotel bejárati ajtajának biztonsági kódját évek óta nem változtatták meg, azaz mindenki tudott róla. Ami még inkább meglepő, hogy ezt az október 3-i incidens óta sem cserélték le – ezt a Mail egyébként le is tesztelte, és gond nélkül be is jutottak. Őt akkor megbilincselték, fegyvert fogtak rá és arra kényszerítették, hogy Kim Kardashian szobájának ajtajához menjen és ott közvetítőt játsszon. Ezek miatt úgy döntött, bepereli a hotelt.

Hajnali fél három múlt, amikor három, rendőr egyenruhába bújt férfi feltűnt az üvegajtó másik felén. Intettek, hogy nyissam ki az ajtót, mire mondtam nekik, hogy nincs is zárva. Ennek ellenére azt akarták, hogy odamenjek – amikor ez megtörtént, rögtön megbilincseltek. Még ekkor is azt hittem, hogy rendőri akció zajlik, ezért elmondtam, hogy én amúgy itt dolgozom, de amikor a biztonsági felvételek után érdeklődtek, rájöttem, ez bizony rablás

– mondta a 39 éves algériai férfi, akit koronatanúként hallgatnak ki, ugyanis Kardashianon kívül csak ő látta az elkövetőket.

Mint ismeretes, október 3-án hajnalban fegyveresek támadtak a celebnőre, akinek a testőre éppen a húgaira vigyázott egy buliban a párizsi divathét alatt. Több mint 8,5 millió fontnyi, azaz közel 3 milliárd forintnyi ékszert raboltak el tőle, aminek közel felét egyetlen, Kanye Westtől kapott gyűrű tette ki.

Fejléckép: Instagram / Kim Kardashian

Ajánlott videó

Olvasói sztorik