Szórakozás

Otthon nem főz Sárközi Ákos, A Konyhafőnök zsűritagja

Az RTL Klub A Konyhafőnök című gasztro realityje idén új zsűritagokkal tért vissza a képernyőre, egyikük Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf.

A konyhában csendes terroristaként működő Ákos fotográfus szeretett volna lenni, majd egy véletlen folytán kezdett szakácsnak tanulni. Első konyhafőnöke fakanállal kergette végig az üzemi konyhán, ma pedig már a csúcsgasztronómia elismert szakértője. Sárközi Ákos képes akár huszonnégy órát is dolgozni, otthon azonban inkább feleségének adja át a terepet, aki húsz éve a társa. Mint mondja, a varrónő sem akar otthon varrni.

“Nagyon szeretem az egyszerű ételeket, imádom a főzelékeket. A feleségem is azt a 25-50 ételt főzi, amit az átlag háziasszonyok, nehezen tudom csak kizökkenteni. Imádja a tésztaételeket, én pedig szeretem az egybesütött tésztáit darált hússal, sokféle sajttal. Szeretem az egytálételeket, a halászlét a Balaton-parton. Szeretek minden ételt, ami Magyarországhoz köthető: a gulyást, a pörkölteket, a túrós csusza pedig szalonnával és porcukorral a legfinomabb”

– magyarázta a Borsnak a zsűritag, aki ha mégis fakanalat ragad otthon, kuktával dolgozik, akárcsak az étteremben: nyolc éves kislánya segít be neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik