Szórakozás

Háború elől menekült az X-Faktor versenyzője

Szombat este az X-Faktor válogató adásában mindenkit meglepett hangi adottságaival Gorbunov Dmitrij. Az ukrán származású 24 éves fiú a Can’t Pretend című dalt énekelte, előadása meghatotta a zsűrit, Tóth Gabi szemébe könnyeket is sikerült csalnia. Pedig akkor még senki sem tudta, hogy Dmitrij az életét mentve, a polgárháború elől menekült Magyarországra hazájából.

“A háború borzalmas. Követni sem tudtuk, hogy mikor mi történik. Féltünk, hogy bántódásunk eshet, és teljesen bizonytalan volt, véget ér-e valaha is az őrület. Nem bírtam, hogy semmi stabilitás nincs az életemben. Belegondoltam, mi lenne velem, ha tovább romlana a helyzet, és részt kellene vennem a háborúban. Éreztem, hogy menekülnöm kell. A papám Szegeden, az egyik unokatestvérem pedig Budapesten lakik, és a Zeneakadémián tanít. Az anyai nagypapámhoz költöztem, nyolcvannégy éves, és mindenben támogat”

– mondta a Blikknek Gorbunov Dmitrij, akivel szülei és öccse sem tartott Magyarországra.

 “Anyámmal mindennap beszélek, fontos, hogy tudjam, jól van-e, ahogy a 13 éves öcsémmel is próbálok a lehető legtöbbet társalogni. Remélem, hamarosan találkozni is tudunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik