Szórakozás

Megdobálták Beyoncé húgát

Molnár Dávid
Molnár Dávid

újságíró. 2016. 09. 12. 11:18

Férjével, fiukkal és egy családi baráttal ment kikapcsolódni múlt hétvégén Solange Knowles, de az este során a felhőtlen szórakozást beárnyékolta több rasszista megjegyzés is. Az ok? Annyi, hogy táncolni mertek egy koncerten.

A Kraftwerk adott éppen elő azon a New Orleans-i helyen, ahova Knowles-ék betértek, és ahol később négy idősebb fehér nő megjegyzéseket tett rájuk. Az összetűzés után az énekes-dalszerző Twitteren osztotta meg követőivel a gondolatait, amiknek nagy részét később törölte is. Blogján azonban És hogy én is oda tartozom-e? Igen! címmel hosszabban is írt a történtekről.

„Úgy döntesz, leülsz, mert éppen nem az általad kedvelt négy szám egyike megy. Valami keményet érzel a hátadnak csapódni, de meggyőzöd magad, hogy csak képzelődsz, mert egy idegen nem lenne elég vakmerő ehhez. Pár másodperccel később megint hasonlót érzel, de ezúttal nem annyira durvát, most pedig már a fiad és a barátod is beavat, hogy azok a nők ott távol lime-mal dobálnak téged. Lenézel magad alá, és valóban ott van egy félbevágott darab. Próbálsz mély levegőt venni. A férjed higgadtan megkérdezi a nőket, hogy ők voltak-e, mire egyikük azt feleli:

Tisztázni szeretném, hogy azokat a nagyon-nagyon durva dolgokat nem én kiabáltam

– mindezt pont annyira hangosan, hogy te is halld és rájöjj, hogy sokkal keményebb dolgokat is mondtak a hátad mögött annál, amik eljutottak hozzád.

“Fehér helyek”

Solange ezután azt is elmondta, miért döntött úgy, hogy megosztja a történetét annak ellenére, hogy tudta: vegyes reakciókat vált majd ki.

Tele vagy indulattal, és még a sokk hatása alatt állsz, szóval remegő kézzel megosztod a történetet Twitteren, mert valamilyen platformon felelősségre akarod vonni ezeket a nőket. Tudod, hogy nem beszélheted meg velük, mert csak súlyosbodna a dolog, mivel nem tisztelnek se téged, se a fiadat, és csak magadnak ártasz vele. Az eset nem érdekli a rendőrséget, emiatt bízol abban, hogy talán majd így meghallanak téged. Azt is tudod, hogy amint megosztod, az emberek nagyrésze azok mellé a nők mellé áll, akik elbántak veled.

– írja, majd hozzáteszi, a média minden nap küzd azzal, hogy hogyan tudná megfelelően tálalni a fekete férfi és női áldozatokat még akkor is, ha az életüket vesztették. Solange egyébként amiatt is neheztel, mert a sajtó akkor is a szájukba adja, hogy lerasszistázták a támadójukat, amikor ilyen nem is történt.

Közben pedig “csak” arról van szó, hogy a színes bőrű emberek kényelmetlenül érzik magukat olyan helyeken, ahol többségében fehér emberek vannak.

Via

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.