Szórakozás

35 milliót vár a hatóság Klapka Györgytől

Klapka György (Array)
Klapka György (Array)

Klapka György 100 milliót bukott idén a dióján, nemrég eladta Vámház körúti üzlete fölött lévő hatalmas lakását, most pedig újabb 35 millióval sarcolná meg a kőbányai önkormányzat – írja a mai Blikk.

“16 éve vettem meg a kéthektáros földet, hogy egyszer lakópark legyen ott, ha építési területnek nyilvánítják. Ez azóta sem történt meg, viszont tíz év alatt már 100 milliós kiadásra köteleztek. Ráfizettem ahelyett, hogy kerestem volna rajta. Tavaly, amikor még 20 milliós adót is akartak, inkább eladtam. 120 ezer forint jelképes összeget kértem, amit ki sem fizettek, de nem is reklamáltam, mert a vevővel írásban úgy állapodtunk meg, hogy övé a föld, viszont cserébe átvállalja azt a büntetésekkel együtt 35 mil­liós telekadót, amit tőlem követelnek” – mondta el a lapnak a 88 éves üzletember, akinek viszont az önkormányzat nem engedi, hogy helyette más fizessen.

“A felek ugyan megállapodtak, hogy vevő magára vállalja az adófizetéssel kapcsolatos kötelezettségeket, de ez önmagában nem felel meg az adósságátvállalás törvényben rögzített szabályainak” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban az önkormányzat. Klapka György nem fellebezhet, ellenben perre készül a hivatal ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik