Szórakozás

Börtönbe került apa miatt nem fogadhat örökbe Vámos Erika

vámos erika (vámos erika)
vámos erika (vámos erika)

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Vámos Erika nemrég úgy gondolta, hamarosan már nála lesz a kis Emma, akit szeretett volna örökbe fogadni, ám mostanra kénytelen volt beletörődni: nem lehet a tündéri kislány édesanyja. Ez derül ki a Blikk mai cikkéből, melyben a TV2 műsorvezetője nyilatkozik arról, miért marad állami gondozásban a nehéz körülmények közé született pici.

„Hiába gondolta úgy az egyik szülő, hogy a kislánynak jobb helye lenne nálam, mint a kirendelt nevelőszülőknél, a másik szülő nem volt hajlandó lemondani a csöppségről, ahogy korábban megbeszélte velem, pedig se módja, se lehetősége sincs arra, hogy gondját viselje a gyereknek.  Másfél éve éltem annak a bűvöletében, hogy sikerül megkapnom a gyereket, nem áltatom tovább magam. A bürokrácia, a hivatalok érthetetlen és jogilag vitatható döntései után tisztán látom, a gyereket szívből szerető nagymamán és az édesanyán kívül senkinek sem érdeke, hogy Emma valódi családba kerüljön, ahol a jövőben is tarthatná a kapcsolatot vér szerinti rokonaival. Az elmúlt másfél évben annyi procedúrán mentem át, annyi pénzt költöttem ügyvédekre, hogy végül beláttam, szélmalomharc, amit folytatok. A gyámhivatal valami különös okból kifolyólag nem akarja, hogy egy kislány élete rendeződjön” – mesélte Vámos Erika a lapnak, akik azt írják, a kislány édesapja büntetett előéletű, aki egy korábbi lopás miatt került újra börtönbe néhány hónappal ezelőtt. Ám annak tudatában is ragaszkodik a gyerekhez, hogy tudja, évekig, vagy talán sohasem tud majd gondoskodni róla.

“40 év feletti egyedülálló nőnek szinte lehetetlen az örökbefogadás, megbélyegezve érzem magamat a státuszom miatt. Alkalmatlannak találnak az örökbefogadásra, a hivatal szerint nem tudom ezt a szerepet ellátni” – summázta keserűen a tévés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik