Szórakozás

Benedek Miklós kiakadt a Játékszín évadzáróján

Nem sikerült túl jól a Játékszín évadzárója. Benedek Miklós ugyanis váratlanul felállt, és indulatosan számon kérte az új igazgatót a korábbi direktor, Németh Kristóf leváltása kapcsán – írja a Bors.

Pedig egy darabig úgy tűnt, hogy a színház művészei szó nélkül tudomásul veszik, hogy június elsejétől Bank Tamás az új vezető; de Benedek Miklós állítólag csúnyán kibukott, és felszólalt az évad utolsó társulati ülésén. A Kossuth-, és Jászai-díjas színész később a bulvárlapnak azt nyilatkozta, a színház vezetése arra kérte, ne tájékoztassa a társulati ülésen elhangzottakról a sajtót.

A korábbi igazgató – aki három és fél évig állt a teátrum élén – a Játékszín utolsó közös értekezletén szeretett volna elköszönni a kollégáitól, de Németh Kristóf végül az utcán vagy más színházak próbáin volt kénytelen megköszönni színész társai munkáját.

„Még mindig üzlettárs vagyok a Játékszínben, így drukkolnom kell az új vezetésnek, de nem titok, hogy nem értek egyet a változással. Az évadzáróra nemhogy nem hívtak el, megkértek, hogy ne menjek oda. Sajnálom, mert ott szerettem volna elköszönni a kollégáktól. Ezért nem hallottam a saját fülemmel, amit Benedek Miklós mondott, de természetesen elért hozzám a hír. Mit mondhatnék, egy ilyen kaliberű színész, egykori mesterem kiállására? Annyit üzenek neki, ami a holt költők társaságában hangzik el, a szolidaritás gyönyörű sorait: Ó, KAPITÁNY! KAPITÁNYOM!”– mondta az üggyel kapcsolatban a színész-rendező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik