Szórakozás

“Gyűlöletnek nincs helye egy civilizált világban” – A sztárok is megrendültek az orlandói tragédián

Az Egyesült Államok történetének legvéresebb lövöldözésében ötven ember vesztette életét, amikor is vasárnapra virradó éjszaka a Pulse nevű orlandói melegbárban egy 29 éves férfi lövöldözni kezdett. Az ártatlan áldozatokat családjuk és barátaik mellett rengetegen gyászolják, köztük például a Harry Potter írója, J. K. Rowling is, akinek személyes érintettsége is van a tragédiában.

Az írónőn kívül pedig még rengeteg sztár, köztük a legnagyobb és legismertebb hírességek is kifejezték együttérzésüket, és aggodalmaikról is számot adtak közösségi oldalaikon.

Madonna szerint pusztító hatással bírnak a történtek, és amellett, hogy az áldozatok családjával van lélekben, az intolerancia problémájával is foglalkozik Instagramján. Állítsuk meg a gyűlöletet és az erőszakot – írja.

Stop Hate. Stop Violence. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️#revolutionoflove

Madonna (@madonna) által közzétett fénykép, 2016. Jún 12., 16:31 PDT

Rita Ora, Paris Hilton és Ricky Martin is megemlékezett az áldozatokról, utóbbi egy egészen megindító idézettel búcsúzik. 

Por aquellos que lo único que querían hacer era bailar. #PrayforOrlando Ricky (@ricky_martin) által közzétett fénykép, 2016. Jún 13., 00:41 PDT


Naomi Campbell
sem ment el szó nélkül a történtek mellett, Jennifer Lopez azonban nemcsak fotóját, de a komoly és sajnálatosan aktuális témában való gondolatait is megosztotta követőivel: “… Terrorcselekményeknek és gyűlöletnek nincs helye egy szerető, civilizált világban . Ennek véget kell vetni . Imádkozni kell a megvilágosodásért mindannyiunknak, és megoldást találni . A szívem veletek van, és imát mondok minden családért és a barátokért , akik elvesztették egy szerettüket Orlandóban” – írja az énekesnő.

A leginkább szívhez szólóan pedig talán Justin Timberlake fogalmazta meg legtöbbünk véleményét: “Szombat este büszkén ünnepelt egy embercsoport – emberek, mint te vagy én, vagy a szomszédok, vagy a család. Táncoltak és zenét hallgattak és ünnepelték az életet , mint te vagy én , vagy a szomszédok . Aztán egy ember fegyvert fogott , hogy elvegye az életet tőlük . Ez kegyetlen . És pontosan az ellen van, amit Amerika képvisel. (…) Remélem, fel tudunk ébredni , és rájönni, mi mind egyformák vagyunk. Csak emberek . Egy faj. És csak azt akarja, hogy szeressék.”

Last night – in celebration of pride- a group of people – people like you or me or your neighbors or family were dancing & listening to music & celebrating life, just like you or me or your neighbors would. And then, one man and his guns took that life away from them. That’s cruel. And it’s exactly against what America stands for. I try to make music that hopefully brings joy to people and makes people dance and makes people feel and makes people LOVE… Because there’s nothing more pure and beautiful than that act- and the fact that that resulted in the largest mass shooting in American history leaves me heartbroken. I used to LIVE there. I hope we can wake up and realize we are ALL THE SAME. Just humans. One species. Just wanting to be LOVED. #PrayForOrlando #MoreLoveLessHate Justin Timberlake (@justintimberlake) által közzétett fénykép, 2016. Jún 12., 12:34 PDT

Ajánlott videó

Olvasói sztorik