Szórakozás

Ezért meztelen könyve borítóján Ördög Nóra

Meddősége körüli félelmeiről, "hülyeségeiről", gyengeségéről, lelke és teste lemeztelenítésének történetéről ír új könyvében Ördög Nóra, amelynek borítóján deréktól felfelé ruha nélkül szerepel - és ez már a finomított verzió. A TV2 műsorvezetője két gyermek édesanyjaként közben közös naptárral egyezteti férjével, hogy mikor ki vigyáz a kicsikre, készül a csatorna őszi nagy show-jára és várja a munkamentes nyári hónapokat.

Pozitív című új könyved borítóján ruha nélkül láthatnak téged az emberek. Miért pont ezt a képet választottátok?

Üzenetem volt ezzel a képpel. A testünket és lelkünket adjuk a babánkért. Lemeztelenítjük magunkat a végtelenségig lelkileg, és az orvosaink előtt fizikailag is. A csupasz valóság és a kitárulkozásom van ebben a könyvben, úgy gondoltam, hogy így fejezhető ki legjobban mindez. Álszentség és prűd dolog ezzel a témával kapcsolatban minden visszafogottság. Egyébként nem ez a fotó lett volna eredetileg, hanem ugyanennek a sorozatnak egy másik, merészebb darabja.

Mi volt a finomítás oka?

A bulvár gyorsan szétkapott a borító miatt. Én eléggé edzett vagyok ebben a témában, nekem ez meg sem kottyant, de a könyvemben szerepelnek orvosszakértők is, akik nincsenek ehhez hozzászokva, és ezt tiszteletben tartom. Ez nem egy botránykönyv. A látszatát is szerettem volna elkerülni ennek, úgyhogy végül cseréltünk.

Fotó: Libri
Fotó: Libri

Meddőségéről még nem sok híresség írt könyvet. Miért döntöttél úgy, hogy egy kötet formájában is leírod a történeteteket?

Már nagyon korán eldőlt, hogy felvállalom a nyilvánosság előtt a meddőség témát. Amikor Micivel terhes lettem, azonnal megosztottam mindenkivel a küzdelmünket egy blogbejegyzésben, és később is beszéltem róla. Annak idején nagyon sokan kerestek meg, mesélték el a történetüket, kértek tőlem tanácsokat, és azt vettem észre, hogy ezek a beszélgetések nagyon sok erőt tudtak adni az embereknek. Amikor leültünk a kiadóval arról beszélgetni, hogy jó lenne egy ilyen könyv, akkor nem gondolkodtam sokat, hamar belevágtam. Hiszek abban, hogy ez egy hiánypótló dolog tud lenni, ugyanis erről a témáról az emberek nem szívesen beszélnek. Miután meghoztam a döntést az írásról, már nem cenzúráztam, hanem tényleg leírtam mindent őszintén úgy, ahogy volt. Persze ez veszélyeket is rejt magában: felkészültem arra, hogy a bulvár kicsemegézi a számára érdekes részeket, ami kiragadva, egy hangzatos címmel teljesen más képet ad, mintha valaki elolvassa a teljes könyvet. De vállalom ezt a rizikót, mert akinek szól, és akinek valóban segítségre van szüksége, az biztosan tud belőle tanulni.

Mit gondolsz, mire csaphat le a bulvár?

Nem biztos, hogy így lesz, nem tudom. De a legmélyebb félelmeim, hülyeségeim, babonáim, sebezhetőségem, gyengeségem, tudatlanságom bizonyos dolgokkal kapcsolatban mind benne vannak a könyvben. Szűrő nélkül gyakorlatilag mindent leírtam.

Nem volt veszélyes, hogy a lombikprogram ideje alatt is dolgoztál?

Veszélyesnek semmiképpen nem veszélyes, és nem is ezen múlik. Pihenés szempontjából épp a harmadik beültetésem alakult kicsit szerencsétlenül, amiből végül Mici született. Addigra már túl voltunk két olyan lombikon, ahol tudtam pihenni a beavatkozás után és mégsem lett sikeres, itt pedig a beültetés után azt csinálhattam, amit igazán szeretek és ami igazán az én közegem: műsort vezettem egy rendezvényen. Talán ezért is lett éppen ezután pozitív a terhességi teszt. Ez volt az én természetes állapotom, aminél Mici azt érezte, hogy most kapcsolódhat hozzám.

Fotó: TV2
Fotó: TV2

Azóta már megszületett a második gyermeketek, a lassan 2 éves Vencel is. Milyen az élet a két picivel?

Nagyon boldogok vagyunk. Folyamatos logisztikai szervezés az egész, de nagy szerencse, hogy Palival mindkettőnknek kötetlen a munkaideje. Tudjuk úgy szervezni az életünket, hogy amikor az egyikünknek van valami dolga, akkor a másik szabad legyen. Van egy közös naptárunk, amiben mindenki látja a másik elfoglaltságait, így logisztikázunk napról napra. Illetve mondhatom azt, hogy két otthont rendeztünk be magunknak: a lakásunkon kívül a férjem munkahelye is ugyanolyan bázispont. Van egy kis privát családi napközink a fotóstúdióban, ahol egy baráti család gyerekeire és a mi gyerekeinkre vigyáznak. Ez már nem sokáig lesz így, Mici ugyanis szeptembertől oviba, Venci pedig bölcsődébe megy.

A TV2-s teendőid mennyire sűrítik be a napjaidat?

A június 4-i Kismenők döntő miatt most egy nagyon intenzív forgatási időszakban vagyunk, készítjük a különböző kisfilmeket, amik jócskán adnak napközbeni feladatokat. A nyár szerencsére nyugalmas lesz, ősztől pedig jön az új műsorom Majkával, a Star Academy.

Elárulhatsz valamit elöljáróban az új produkcióról?

Sokan mondják, hogy annyi énekes van már Magyarországon, minek még több? Alapvetően a tehetségkutatók nem csak az újabb hírességek felfedezéséről szólnak, ez csak egy pozitív hozadéka az egésznek. A lényeg a szórakoztatás, jó látni a fejlődés folyamatát, a történeteket. Szerintem a Star Academy enged majd leginkább betekintést ebbe a folyamatba, mivel hétköznap láthatjuk majd a felkészülésüket, emberi történeteiket, hétvégén pedig a szokásos nagy ívű, látványos showműsorban adhatják elő a produkcióikat. A játékosok ráadásul profi képzést fognak kapni, a showbiznisz és a média minden területeiről szakemberek segítenek nekik abban, hogy hosszútávon felszínen tudjanak maradni. Persze biztosan az eddigi rekordméretű nyeremény sem jön majd rosszul a győztesnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik