Szórakozás

Anyagi bukás Freddie-nek az Eurovízió

Nagyon nagy lehetőség egy előadónak az Eurovíziós Dalfesztiválon való szereplés, de aki azt hiszi, az ezzel járó siker anyagi elismerést is jelent, az nagyon téved. Sőt részt venni ezen a monumentális rendezvényen komoly ráfizetést jelent az előadó és az őt támogató menedzsment részére.

Az MTVA Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie esetében ugyan hozzájárul ahhoz, hogy méltóképpen tudjon megjelenni a magyar produkció, de nem áll minden költséget.

A 2016-os Eurovíziós Dalverseny közvetítésének limit költségvetése nettó 68 millió 197 ezer 16 forint. Ez tartalmazza a részvételi díjon kívül tizennégy tagú magyar delegáció szállásköltségeit, utazási költségeit, vonalköltségeit, kommentátorállást, a szakmai zsűri tiszteletdíját, a közjegyzői díjat, valamint minden egyéb, a műsorhoz kapcsolódó kiadást. De minden mást, például A Dal című műsorba való jelentkezést, majd nyerés esetén az eurovíziós produkció színpadra állítását már a menedzsment fizeti.

Amiért külön fizetni kell, az a színpadi kellékek, díszletek, speciális hangszerek, pirotechnika, külön szerverről futó vetítés. A mi esetünkben idén a színpadon látható taiko dob, amelynek bérleti díja a próbákra és a versenyre 1374 euró (433 900 forint), hiszen a próbákat is számolni kell, így elődöntős országként minimum 6, de döntőbe jutással számolva 10 alkalommal kell megfizetni az árat.

Blikk szakmabeli informátora szerint ez az anyagi befektetés rövid távon csak viszi a pénzt, de komoly rangot jelent a verseny, főleg, ha a döntőben jó helyezést ért el az előadó.

A ma este a döntőben éneklő Freddie-nek ráadásul a bevételein is osztoznia kell. Az Eurovízió által generált koncertek egy ideig kevesebb pénzt jelentenek, mint más előadónak. A fiatalembernek ugyanis még mindig él a Rising Star alatt a TV2-vel között szerződése, amelynek alapján, úgy tudjuk, minden bevétele után minimum tíz százalékot le kell adnia a csatornának, amely anno felfedezte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik