Szórakozás

Dombóvári Istvánt a konkurencia csábította, mégis maradt az RTL Klubon

Dombi is pénzből él, mégsem hagyta ott az RTL-t egy zsírosabb fizetésért. Így is tele van munkával, pedig sokáig azt sem hitte, hogy valaha el tud költözni a szüleitől. Másfél mázsát mozgatott át a testén. Ő mindenki bohóca, aki igazából nem mindig vidám. Interjú.

Hogy érzed, mennyire váltál be műsorvezetőként Balázs mellett a Hungary’s Got Talent-ben?

Nézd, számottevő kritikát nem kaptam. Nekem ez egy nulladik meló volt, mert egy négyszáz fős élő adást levezetni azért nem a Showder Klub. Senki nem mondta, hogy többet várt volna tőlem, mindegyik adásban volt poén, szerintem vittem azt, amit kellett.

Vállalnál további műsorvezetői feladatokat?

Igen, minden további nélkül, de csak olyanokat, amelyekbe be lehetne engem integrálni. És van, amit semmiképp. Például engem is hívtak az újonnan alakult propaganda kereskedelmi tévétől, de nem megyek el, mert az RTL nyolc éve ad nekem munkát. Ha csak simán pénzt akarnék keresni, akkor elfogadom az ajánlatot. Ki kárhoztatna el ezért? Van egy nyugdíj előtt lévő anyám és apám, akik nem tudnak dolgozni, én támogatom őket. Mi is pénzből élünk, senkinek egy büdös szava nem lehetne, ha elvállalnék valamilyen üres műsort vagy átmennék a konkurenciához.

Hová, és melyik műsorba csábítottak?

Szerintem kár beszélni róla, valószínűleg a tavalyi hungary’s got talentes műsorvezetésnél láttak bennem potenciált. Sokakkal ellentétben én tényleg lojális típus vagyok, és olyasmit nem vállalnék el, amihez nem értek. Ezt nekik is üzenem.

Fotó: Nánási Pál
Fotó: Nánási Pál

Ma este debütál a 120021 gramm című önálló ested a Comedy Centralon, amiben egyszerre teszed mérlegre a testsúlyod és a lelked. Miért pont ezt a témát választottad?

Ahogyan a cím is sugallja, jellemzően a testsúlyom kálváriájáról, a fogyókúrámról fogok beszélni, ami egy jól megfogható téma és tényleg a mindennapjaim része. Ez gyakorlatilag a harmadik országjáró önálló estem anyaga, teljesen más felkészülést igényel, mint egy átlagos showder klubos felvétel.

Hogyan sikerült 37 kilót fogynod?

Diétával és sporttal. Az étkezésen és a mozgáson kellett változtatni, kitartónak kellett lennem, át kell fejben állítani az egész életemet.

Mit sajnálsz a legjobban, amiről le kellett mondanod?

Nincs ilyen. A cukorról meg a lisztről kell lemondani mindenféle összeállításban, és ennyi az egész. Ha nem eszel cukrot, akkor elkezdesz fogyni. Hogy akkor miért nem csináltam előbb? Én sem tudom. Egyszer már leadtam 40 kilót, vissza is jött. Összesen átmozgattam magamon vagy másfél mázsát, de az élettörténetemet tekintve ez még simán visszajöhet. Ne avassunk szentté, lehet, hogy jövőre már arról beszélünk, hogy mi történt, miért jött vissza ez a közel 40 kiló. 2009-ben ugye már leadtam ugyanennyit, de mind visszajött évi tíz kilójával.

Tele a naptárad, zsúfoltak a napjaid. Hogy bírod a sok munkát?

Nem szeretnék nyavalyogni. Szerencsére leterhelt vagyok, heti hat napot megyek, és már a délelőttök se szabadok. Persze, azért igyekszem minél több időt tölteni a párommal, a családommal, időnként veszek ki szabadságot is.

Fotó: Nánási Pál
Fotó: Nánási Pál

A kedvesed mennyire tolerálja mindezt?

Egyre kevésbé. Az nem normális, hogy egy ember nincs otthon este. Az sem, hogy szilveszter éjfélkor kölyökpezsgőt bontok egy autópálya leállósávjában egymagamban. Sajnos ez egy nagy csomag része. Ebben a csomagban van sok jó dolog, és ez az ára. Szerintem előbb-utóbb mindenki azt szeretné, hogy a párjának rendes nyolctól négyig munkája legyen.

Lesz még neked valaha ilyen?

Biztos, hogy lesz, hisz volt is. Annyira átalakította a mindennapjaimat ez az elmúlt 12 év. Meg kellett szokni, hogy rám gyakorlatilag sosem lehet számítani, nincsenek esti programjaink. Meghívnak egy csomó jó buliba, ahova elmehetnék, és mindet vissza kell mondanom. Nem tudtam elmenni különböző tévés eseményekre sem, mert este színpadon vagyok. Közben egy szavam sem lehet, mert szeretem a munkámat, és lett egy biztos egzisztenciám. Pedig sokáig azt sem hittem el, hogy valaha el tudok anyáméktól költözni. Szerencsés vagyok, nehogy már nyavalyogjak.

Mi az oka, hogy még nem alapítottál családot?

Valószínűleg azért nem lett eddig gyerekem, mert egyik kapcsolatom sem tartott erre alkalmasnak. Valami oka csak van, ha 38 évesen itt vagyok reproduktíva nélkül. Az is igaz, hogy én sem hajtottam ezt, azóta meg már talán elszaladt ez a dolog mellettem. Fejben sem sikerült felnőni, látod, mindenki bohóca vagyok.

Mindenki bohóca?

Röhögnek az emberek, ha belépek valahova, 24 órás szerep lett, amit csinálok. Pedig azért nem vagyok ilyen mindig. Volt már, hogy a pénztáros megszólított, hogy vidámabbnak gondoltam magát. Engem vidámabbnak? Honnan veszi? – kérdeztem vissza. De ez van, az igazság az, hogy egy nagy gyerek vagyok!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik