Szórakozás

Bakács: Szalámit azt loptam, de nem cigányoztam Orbánt

Mint megírtuk, nem vezethet műsort Bakács Tibor Settenkedő a Tilos rádióban, mert lecigányozta a miniszterelnököt, és más, a rádió számára vállalhatatlan kijelentések is elhangoztak műsorában.

Bakácsot telefonon kérdezte arról a Blikk, hogy jogosnak tartja-e a kirúgását?

“Igen. Ezt a rádió vezetőségének már korábban meg kellett volna tennie. Engem már régebben fel kellett volna függeszteni, de tisztázni szeretném, hogy amit mondtam, pozitív diszkriminációként értettem. Úgy véltem, Orbán Viktor azért érti meg jobban a zsidókat, mert maga is kisebbségi, tehát a saját bőrén érezhette a hátrányos megkülönböztetést. (…) Szerintem ez egyértelmű, de ezzel senki sem foglalkozik. Félreérthető volt, tehát félre is értették. Persze, ha Orbán esetleg nem cigány származású, akkor tévedtem”

– mondta Settenkedő, aki azokra a kommentekre is reagált, amelyek szerint “aki szalámitolvaj, ne cigányozzon!”

“Gúnyos a párhuzam, és egy ilyen alaphelyzetből nem lenne érdemes vitát nyitni, de sajnálnám, ha bárki is azt gondolná, hogy rasszista vagyok. Ezt nem hiszem, de mosakodni sem akarok, mert ha belekezdek, azzal csak mélyebbre süllyedek ebben a kabátlopásban, amivel vádolnak. Szalámit azt loptam, de nem cigányoztam.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik