Szórakozás

Tatár Csilla: Azoknak, akik Jakupcseket szerették, mindegy, mit csinálok

Tatár Csilla karrierjében nagy változást hozott Ördög Nóra TV2-höz való igazolása – ezt, és még sok minden mást is elárult A Dal műsorvezetője az Indexnek adott hosszas interjújában. Többek közt szó esett arról is, miért hagyta magát 12 év után elcsábítani a köztévé által, és igaz-e, hogy többmilliós kötbért fizetett ki helyette az MTVA.

2014 júniusában kezdtem el először ezen gondolkodni, és jutottam arra, hogy ha szeptemberig nem történik valami, mármint a TV2-nél, akkor lépnem kell. (…) Addigra már 12. éve dolgoztam a csatornánál, több tucat műsor volt a hátam mögött, és úgy éreztem, a szakmai utam addig a pontig szépen haladt, és elérkezett a pillanat, amikor szerettem volna továbblépni és nem csak rutinból csinálni a feladataimat. Erre akkor nem kaptam konkrét választ, aztán augusztus környékén jött a hír, hogy Ördög Nóra átigazolt a csatornához, és akkor egyértelművé vált számomra, hogy nekem itt nem lesznek valódi, új lehetőségeim. (…)

Fotó: TMC
Fotó: TMC

A menedzserem, Kende-Hofherr Kriszta jelezte, hogy az MTVA érdeklődik, szeretném-e, ha tárgyalna velük. Rábólintottam, és ennek eredményeképpen kaptam egy hivatalos megkeresést az MTVA-tól. Erről tájékoztattam a TV2-t, hogy tessék, ez van, mondjatok rá valamit” – mesélte a műsorvezető, akinek elmondása szerint semmi konkrétumot nem mondtak, mindössze arra tettek ígéretet, hogy vendégként majd több műsorban szerepelhet. Ezek után mondott csak igent a köztévé ajánlatára, és úgy érzi, ennél korrektebben nem is intézhette volna a munkahelyváltását. A kötbérrel kapcsolatban pedig csupa túlzó cikk jelent meg annak idején.

“Szó sem volt arról, hogy az MTVA fizeti ki helyettem. Nyilván kiszámoltam, hogy megéri-e átutalni azt a bizonyos összeget, és csak utána írtam alá az új szerződésemet” – mondta el Tatár Csilla, aki arról is beszélt, rengeteg támadást kap mostanában; hol alakja miatt, hol a lehetősége miatt találják meg a negatív kommentelők, de nem egyszer azt is kétségbe vonták, hogy jó anyukája-e pár hónapos kisfiának. A Jakupcsek Gabriellától “megörökölt” Magyarország, szeretlek című műsor fogadtatása azért őt is meglepte.

Nagyon nehéz egy jól bejáratott műsort átvenni egy vadonatúj műsorvezető-párosnak. Azoknak, akik Jakupcseket szerették, és Gabi miatt nézték a műsort, mindegy, mit csinálok, mindenképpen negatívak lesznek. Az viszont nagyon meglepett, hogy ilyen szélsőséges indulatokat és érzelmeket képes kiváltani egy-egy adás, de amikor leültem beszélgetni néhány kollégával és baráttal, valahol megértettem ezeket az embereket is” – mesélte a tévés, aki azt mindenképpen leszögezte, hogy kizárólag politikamentes műsorban gondolkozna, de kisfia miatt egyelőre amúgy sem tervezne naponta képernyőn lenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik