Szórakozás

Eger Európa egyik legszebb ismeretlen városa lett

eger (eger, )
eger (eger, )
A brit Telegraph listáján Trieszt és Eszék is szerepel, direkt olyan városokat gyűjtöttek össze, amik felfedezetlenek a brit turisták körében.

Huszonegy gyönyörű európai várost sorol fel a brit Telegraph listája, ami turisztikai szemszögből választotta ki ezeket a településeket. Az Európai városok, amikről gondoltad, hogy meglátogatod – de talán meg fogod című anyag huszadik helyén pedig Magyarország egyik gyöngyszeme, Eger szerepel.

Egerről azt írják, kevesebb mint száz mérföldre fekszik Budapesttől (azaz 127 kilométerre), és cuki, szűk, kávézókkal szegélyezett utcácskái vannak. Itt található az ország egyik legszebb barokk temploma és egy minaret csodás kilátással.

Ezután jön a legbizarrabb hasonlat: megemlítik Dobó Istvánt, mint a város hősét, akinek síremlékét olyan áhítattal keresik fel az emberek, mint Lenin mauzóleumát a moszkvai Vörös téren. A hasonlatot amúgy a Telegraph egy 2012-es, Egert fényező cikkéből szedték elő.

Eger amúgy olyan illusztris városok társaságába került, mint Maribor, Aarhus, Trieszt, Wroclaw, Lübeck, Segovia, Nantes, Tbiliszi, Skopje vagy Bergamo. A magyar szív megdobbanhat azon, hogy a szlavóniai Eszék is a listára került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik