Tudomány

Íme az eddigi leghasznosabb oktatófilm: hogyan fürödjünk

Zseniális videó az izlandi fürdők higiénikus használatáról.

Aki életében már legalább egyszer járt uszodában, termálfürdőben (a gazdagok ez utóbbit lehet, hogy spa néven ismerik) vagy akár egy bármilyen kicsike szállodai medence közelében, pontosan tudja, hogy a víz közelében ehhez hasonló feliratú tábla szokott állni:

A medence medence használata előtt higiéniai okok miatt a zuhanyzás kötelező.”

És abban is biztosak vagyunk, hogy ha valaki órákat tölt el egy ilyen uszoda (fürdő / medence…) partján, akkor láthatja, hogy mindig akad néhány ember, aki fittyet hány a fenti figyelmeztetésre, és dafke száraz testtel veti bele magát a vízbe.

Valószínűleg az ilyen antihigiénikus és antiszociális elemek megnevelésének céljából alkotta meg az alábbi, fürdő etikettjéről szóló oktatóvideót az Iceland Academy nevű online oktatási intézmény. Gudmundur, a fürdőetikett-oktató a Head, Shoulders, Knees and Toes (Fej, Vállak, Térdek, Lábujjak) című ismert gyerekdal mintájára bemutatja a medencehasználatot megelőző mosakodás megfelelő menetét.

A film nemcsak oktatófilm, de turisztikai reklám is: arra csábítja a nézőket, hogy utazzanak Izlandra, ahol csodálatosan el tudnak lazulni a fürdőkben. A sikeres relaxáció (ha jól értjük az altesti poént) pedig könnyen pukizással járhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik