Szórakozás

Félmillió forintot csaltak ki Tóth Anditól

Tóth Andi (Tóth Andi, X Faktor, Vannak új csodák)
Tóth Andi (Tóth Andi, X Faktor, Vannak új csodák)

Az X-Faktor legutóbbi, mindössze 16 éves győztesének naivságát kihasználva valaki többszázezer forinttal lett gazdagabb.

“Jelenleg a nagymamámmal a nyolcadik kerületben lakunk, amely, valljuk be, nem az a környék, ahol szívesen sétálok egyedül például iskola vagy egy koncert után hazafelé. Régóta nézegettem már lakásokat, amikor rábukkantam egy vonzó hirdetésre. Azonnal írtam a megadott címre.

A hirdető azt írta magáról, hogy egy Berlinben élő bankár, így a lakást egy ismert internetes szálláskereső segítségével tudja csak kiadni. A nemzetközi hírű cég levele nemsokára meg is jött, logóval, hivatalos fejléccel, amelyben azt írták, hogy valóban ők a meghatalmazottak, és náluk az a rendszer, hogy amint megállapodunk a tulajdonossal, letétbe kell helyezni egy bizonyos összeget, utána mi postán megkapjuk a kulcsot, és kipróbálhatjuk, milyen a lakásban élni pár napig, hogy az esetleges hibákat is felfedezhessük, és ha maradni szeretnénk, akkor megkötjük a szerződést, ők pedig a letétbe helyezett kauciót és albérleti összeget továbbutalják a tulajdonosnak” – mesélte a Blikknek a fiatal énekesnő, aki lelkesen át is utalta a pénzt. Az állítólagos tulajdonosnak persze azóta nyoma veszett. Tóth Andi most menedzsere és ügyvédje segítségével igyekszik visszaszerezni a tőle kicsalt összeget.

“Ennek a csalásnak sokan bedőltek volna. Az elektronikus úton történő ügyintézés egyre elterjedtebb már Magyarországon is. Mindenképpen feljelentést kell tenni, hiszen a rendőrségnek megvannak az eszközei arra, hogy IP-cím alapján, valamint a megadott számlaszámot lenyomozva esetleg a csaló nyomára bukkanjanak” – mondta el dr. Szender Zoltán ügyvéd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik