Szórakozás

Szinetár Dóra: El tudok majd számolni a lelkiismeretemmel

Az énekes-színésznő Facebook-oldalán keresztül buzdítja követőit a menekülteknek való segítségnyújtásra; de azt sem titkolja el, fél a jelenségtől, és tart attól, hogy mi is lehet majd ebből a jövőben. Szinetár Dóra azonban rossz érzései ellenére is emberi minimumnak tartja, hogy segítsen a rászorulóknak.

“… Kérlek Titeket, ha tehetitek segítsetek a rászorulókon! Politikai-nemi-vallási, és mindennnemű hovatartozáson kívül lássátok az EMBEREK-et, akik bajban vannak. Pont olyan emberek, mint mi! Ahogy kötelességemnek éreztem elvállalni a Református Szeretetszolgálattal való közös munkát Adventkor, és az Önkéntes Napon, ahogy minden lehetőségemmel kiállok a Nemzeti Minimum programja mellett, úgy Emberi Minimum-nak érzem felhívni a figyelmet, hogy lehet, és kell segíteni a menekülteken is, ha van rá lehetőségetek! (…)

Igen, én is félek a menekültektől. Féltem a gyerekeimet, a családomat, az otthonomat, a munkámat, az Életemet. Nem személy szerint azoktól, akikkel nap mint nap találkozunk, hanem a jelenségtől. Hogy mi lesz ebből. Tudom, hogy a rémhírek szerint egy fél kontinens tart felénk valami jobb élet reményében, ami a “mi Európánknak” talán a végét jelentheti. Ez rémisztő. DE. Ettől még ha a közvetlen környezetemben (vegyük annak kis hazánkat), éhezést, nélkülözést, fagyoskodó gyerekeket és kétségbeesett felnőtteket látok, segítenem kell. Ettől nem jönnek utána se többen, se kevesebben. Nem azért jönnek, mert a Magyar önkéntesek olyan kedvesek.

De így el tudok majd számolni a lelkiismeretemmel, hogy én megtettem, amit tudtam” – írja közösségi oldalán a színésznő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik