Szórakozás

Boggie huszonkettedikként lép fel az Eurovízió döntőjében

A fináléba jutott országok színpadra lépési sorrendjét péntekre virradóra jelentették be a verseny szervezői.

A Bécsben megrendezésre kerülő 60. Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjében huszonkettedikként áll majd színpadra a Magyarországot képviselő Csemer Boglárka, aki háborúellenes Wars For Nothing című dalát adja elő négy vokalistája társaságában – írja az MTI.

A 27 döntőbe jutott ország előadóinak fellépési sorrendjéről, a házigazda osztrák közszolgálati televízió (ORF) producerei döntöttek, amelyet a dalfesztivált irányító Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) vezetői, Jan Ola Sand igazgató, illetve Frank-Dieter Freiling, az úgynevezett referenciacsoport elnöke is jóváhagyott.

A szombati finálét Szlovénia versenyzője, Maraaya kezdi, utána a kiemelt Franciaország (Lisa Angell), majd Izrael (Nadav Guedj) következik. A dalfesztivál esélyesei közül a svéd Mans Zelmerlöw tizedikként, az ausztrál Guy Sebastian a 12. helyen, a belga Loic Nottet 13. helyen adja elő produkcióját, Boggie a spanyol Edurne után huszonkettedikként énekel, az orosz Polina Gagarina huszonötödikként lép színpadra, a sort az olasz operapop trió, az Il Volo zárja.

A tavalyi évben Kállay-Saunders András huszonegyedikként énekelt a koppenhágai döntőben, és így végzett az előkelő 5. helyen. Bízunk benne, hogy a mezőny vége Boggie-nak is meghozza a sikert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik