Szórakozás

Adnak-vesznek és hírt olvasnak a leginkább az emberek

Íme a száz legnépszerűbb hazai weboldal.

Kapcsolódó cikkek

Naponta 13 millió alkalommal látogatják meg a száz legnézettebb hazai weboldalt, amelynek rangsorát elsőként állította össze az ite.hu portál.

Napi háromszázezer látogató elegendő, hogy egy weboldal felkerüljön a legnézettebb hazai weboldalak első tíz helyezettje közé. Nem meglepő, hogy a hírportálok, hírdető oldalak és a levelező szolgáltatók vannak az élen. Legnépszerűbb az Apród hirdető oldal, de a négy legnagyobb hírportál is szerepel a top 10 lap között.

Az ite.hu felmérése szerint az első három helyezett közel kétmillió egyedi látogatóval bír naponta: legnépszerűbbnek az Apród hirdetőoldal számít 680 ezer eléréssel, második – már közel százezres lemaradással – a máig legnépszerűbb hazai levelezőnek számító Freemail.hu. Harmadik helyen pedig az Origó hírportál áll közel 580 ezres látogatottsággal.

A lista a 2014. januári adatok alapján lett összeállítva, a legtöbb esetben a nyilvános webauditok mért adatain alapszik, de ezek hiányában becsült adatokat is felhasználtak a lista készítésénél.

A lista élén végzett több nagy hírportál, az Index, a Hír24, a top10-ben szerepel továbbá a legnépszerűbb webes női magazin, a Nők Lapja Café és a Blog.hu is. Meglepően jól szerepelnek a trash oldalak, amelyek a fiatal korosztályt szolgálják ki humorral és érdekesség a gyakorikerdesek.hu vezető helye is.

A nemzetközi oldalak mellett nem élnek meg a hazaiak

A listában nem szerepelnek a nemzetközi oldalak, így a Google, Facebook, Youtube, mivel a cél elsődlegesen a hazai weboldalak rangsorának összeállítása volt. Talán ennek tudható be, hogy az egyébkén igen nagy forgalmat lebonyolító közösségi, vagy éppen erotikus oldalak alig vannak jelen a listán. Ezt a piacot ugyanis a nagy nemzetközi oldalak jórészt lefedik, így a hazai portálok kevésbé tudnak érvényesülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik