Szórakozás

Embercsempészt fogtak Ásotthalomnál

A helyi polgárőrök is segítették a határrendészek munkáját.

A rendőrök elsőként egy tizenkét fős csoportra figyeltek fel, akik még vasárnap éjszaka Ásotthalomnál akartak illegálisan bejutni az országba. Őket később egy tizenkilenc határsértőből álló társaság követte, amelynek tagjai ugyanott próbálkoztak tiltott határátlépéssel. Az illegális migránsokat a járőrök a polgárőrökkel együttműködve elfogták és a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították.

A szír, török, pakisztáni, afgán és indiai állampolgárok sem személyazonosságukat, sem Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei kedden a reggeli órákban egy szerbiai autóst igazoltattak Ásotthalom külterületén, a Gátsori úton. Az kocsi utasai az nam tudták igazolni, hogy jogszerű tartózkodnak Magyarországon, ezért velük szemben idegenrendészeti eljárás indult. A nyomozás során kiderült, a sofőr – szerbiai állampolgár – azért jött hazánkba, hogy Bécsbe szállítsa át a határsértőket.

A sofőr ellen – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik