Szórakozás

Hallássérült szegedi fiatalok Weisz Fannival a fővárosban

A Klúg Péter iskola diákjai ellátogattak a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapjára és Weisz Fannival a Csodák Palotájában is jártak.

A gyerekek közül sokan nem jártak még a parlamentben, így akadt, akiket meglepett, hogy mindenkit ellenőriztek. A Klúg Péter iskola hallássérült diákjait B. Nagy László kormánymegbízott és Bohács Zsolt országgyűlési képviselő fogadta. A csapathoz, a hallássérült modell, Weisz Fanni is csatlakozott, akit a diákok többsége már ismert, mert több iskolai rendezvényükön részt vett már. A modellnek fontos, hogy a hallássérültek egymással és a hallókkal is jó kapcsolatot ápoljanak.

Fotó: szegedma.hu

Weisz Fannit pár évvel ezelőtt az iskola igazgatója hívta meg egy – az intézményükben tartott – rendezvényre, és azóta nagyon jó kapcsolatot alakított ki a gyerekekkel.

Nagyon fontosnak tartom olyan intézmény segítését, ahol ilyen pozitív hozzáállású a vezetés, és ennyire szem előtt tartja a gyermekek érdekeit. Megpróbálnak megtenni mindent annak érdekében,hogy személyre szabottan fejlesszék a gyermekeket – mondta a siket szépségkirálynő, akit apja halála napján választottak azzá.

A parlament programjai is érdekesek voltak a gyerekeknek, de természetesen nem annyira a napirend előtti felszólalások, inkább maga az épület, a Szent Korona volt lenyűgöző számukra és a díszőrségváltás – nyilatkozta a szegedma.hu-nak Horváth Norbert tagintézmény-vezető.

A gyerekek a Csodák Palotájában minden járékot kipróbáltak, amit csak tudtak és nagyon élvezték. Akik részt vehettek a fővárosi kiránduláson, azokat azok köül sorsolták ki, akik tavaly novemberben a Hivatalok Napján ellátogattak a Csongrád Megyei Kormányhivatalba.

Klúg-iskola jelelő csoportja számos rendezvényen fellép, céljuk: megmutani az embereknek, hogy a hallássérült emberek is ugyanolyan értékűek, mint bárki más.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik