Szórakozás

Újból lopni próbált, de ezúttal elfogták

Szállodában lakott a szegedi, Kígyó utcai ékszerboltot kirabló férfi. A rendőrség egy kecskeméti rablás során fogta el.

Korábban megírtuk, kirabolták a Kígyó utcai ékszerboltot Szegeden. A rablásról felvétel is készült, ami alapján a rendőrség nyomravezetői díjat ajánlott fel. Ezt most visszavonták. A férfi elárulta a rendőröknek, hogy az ékszerekért kapott pénzt szállodára költötte, így bújkált a hatóságok elől.

Kiderült, az elkövető nem más, mint egy 25 éves, újszentiváni férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága csalás miatt körözött. A szegedi eset után Kecskeméten próbált hasonló módon rabolni. Kalapáccsal betörte egy ékszerbolt kirakatát, majd onnan egy maréknyi aranyat zsákmányolva elmenekült. Azonban ott nem volt szerencséje, mert két járókelő segítségével a közelben tartózkodó szolgálaton kívüli rendőr elfogta.

Kihallgatásán a férfi a kecskeméti rablás mellett beismerte, hogy január 10-én ő törte be a szegedi Kígyó utcai ékszerbolt kirakatát is. Vallomásában elmondta, a szegedi ékszerlopásból szerzett pénzt szállodai szoba fenntartására költötte, ugyanis tudta, hogy csalás miatt körözi a rendőrség, ezért nem akart otthon lakni.

Az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását a Kecskeméti Járásbíróság 2014. január 27-én elrendelte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik