Szórakozás

Nincs többé másnap

Kínai tudósok felfedezték a legjobb gyógyírt macskajajra

Amióta alkohol van, és amióta ember az ember, létezik a részegség és vele együtt a másnaposság is. Az ember az első másnap óta próbálja megfejteni, hogyan lehetne a részegséget a macskajaj kockázata nélkül előidézni, nem csoda, hogy kismillió recept, trükk és tipp létezik a gyógy-sörtől, a kakastöke pörköltön át, a korhely levesig, vagy a pragmatista: maradj részeg módszerig. Mindezek most érvényüket és értelmüket vesztették, hiszen kínai tudósoknak sikerült áttörést elérniük katzenjammer fronton.

Két állítással járultak hozzá az italkedvelő emberiség fényesebb jövőjéhez. Egyrészt a másnaposságot jó már az előtt kezelni, hogy konkrétan kialakulna, másrészt, hogy erre a legjobb módszer (túl az absztinencián) a Sprite.

A tudományos közéletet alapjaiban megrengető szenzációról a The Independent című brit lap számolt be (nem kizárt, hogy az internet szerte elterjedt „brit tudósok” kezdetű hírekért revansként kezdtek egy kínais sorozatba). Mint írják, a Guangzhouban található Szun Jat-szen Egyetemen hosszas kutatás folyt a témában: nem kevesebb, mint 57 másnaposság enyhítő italféleséget próbáltak ki és a tesztalanyok egybehangzó lelete és véleménye szerint a Sprite kimagaslóan bizonyult a leghatásosabbnak.

Nem tudni, hogy az üdítő gyártója beszállt-e a kutatóintézet finanszírozásába, de tény, hogy az eredményekre kiváló magyarázat is született. Dióhéjban: másnaposságot leginkább a az túlzott mennyiségű alkohol lebontásának folyamata, vagyis a közben felszabaduló vegyületek okozzák. A lényeg minél gyorsabban és hatékonyabban dolgozik a máj, annál kevésbé intenzív és kitartó a másnaposság. A kínai kutatási eredmények szerint a Sprite az, ami leginkább segíti a máj munkáját, leginkább akkor, ha már alkoholizálás előtt elkezdjük fogyasztani, és közben is rendszeresen adagoljuk.

Tanácsunk tehát: aki nem szeretne többé másnapos lenni (és hisz a kínai tudósoknak) igyon ezentúl vodka-spriteot, vagy egyéb spritetal készülő koktélcsodákat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik