Szórakozás

Ellopták Kecskemétről a Szaturnuszt

Eltűnt a Naprendszert modellező kecskeméti szoborcsoport egyik tagja, a Szaturnusz. Az 50 kilós, bronzból készült bolygót valószínűleg fémtolvajok vitték el.

Vélhetően még augusztus 18-án, éjszaka lophatták el Lakatos Pál Sándor szobrász 41 centiméter átmérőjű, közel 50 kilós művét, amely eddig a Hanga boltnál lévő Világóra előtt volt kihelyezve – mondta a BAON.hu-nak a Kecskeméti Planetárium munkatársa, Szűcs László. A lap a csillagásztól megtudta: ugyan a közelben van térfigyelő kamera, azonban az nem rögzített értékelhető felvételt.

Kérik a lakosságot, hogy aki esetleg látott valamit, segítsen a rendőrségnek a nyomozásban! A megtalálónak vagy annak a személynek, aki érdemi információval tud segíteni, jutalmat tudnának felajánlani. Ennek a szoborcsoportnak nemcsak komoly ismeretterjesztő szerepe van, hanem művészi értéke is nagy, hiszen a bolygókat Munkácsy-díjas szobrász készítette, ráadásul turisztikai célokat is szolgál.

Csakhogy lassan okafogyott lesz a csoport, hiszen jelenleg két tagja is hiányzik – mondta Szűcs László a Planetériumban pihenő Jupiterre célozva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik