Szórakozás

Birtokba vették megújult kifutójukat Pabloék

Elkezdték az orrszarvúcsapat és a zebrák kiszoktatását a megújult szavanna-kifutóra, melynek területét a kétszeresére, másfél hektárosra növelték a veszprémi állatkertben.

Több infrastrukturális fejlesztésbe kezdett nemrég a veszprémi állatkert. Ennek részeként új bejárat létesül a Gulyadombon, egy gyalogos aluljáróval összekötik a fejesvölgyi és a gulyadombi részt-írja a Veszprémi Napilap.

A fejlesztés keretében kétszeresére bővítették az orrszarvúknak, zsiráfoknak és zebráknak otthont adó szavanna-kifutót, így az állatok ezentúl 1,5 hektáron tölthetik el itt napjaikat.

A megújult kifutó mellett új állatfajjal is gazdagodott az állatkert. Az észak-magyarországi állattenyésztőtől érkezett 6 fiatal strucc tojó lett az Afrika szavanna kifutó érdekes színfoltja a zebrák, a zsiráfcsapat és a szélesszájú orrszarvúcsalád mellett. A strucc a legnagyobb testű madárfaj, mely a füves szavannák jellegzetes lakója. Rendkívül gyorsan, akár 50 km/ óra sebességgel képes futni. Tápláléka magokból, fűből, növényi részekből és kisebb állatokból áll-számoltak be a veszprémi állatállomány új jövevényeiről az állatkert honlapján. Az új kifutón kapnak majd helyet a hatalmas madarak,  kiszoktatásukat pénteken kezdték el az intézmény szakemberei.

A megújult létesítmény további különlegessége lett, hogy elkészült egy, a kifutóba benyúló kilátó is itt, ahonnan új szemszögből is megtekinthetjük az állatokat, a zsiráfokat például körülbelül szemmagasságból- adta hírül a Veszprémi Napilap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik