Szórakozás

Elvágta magát a Disney a rajongóknál

yoda (yoda, star wars, csillagok háborúja, )
yoda (yoda, star wars, csillagok háborúja, )
Be akarják zárni a LucasArts játékstúdiót.

A Walt Disney Stúdió azt tervezi, hogy bezárja a harmincéves múltra visszatekintő LucasArts videojáték-kiadót, amelyhez George Lucas produkciós cégének tavalyi megvásárlásával jutott, és a jövőben inkább a Csillagok háborúja-univerzumra épülő játékok készítési jogának értékesítésére fog koncentrálni.

A cég azért döntött a LucasArts bezárása mellett, mert a stúdió számára egyre nagyobb kihívást jelentett, hogy bombasikerrel rukkoljon elő egy olyan piacon, amelyet egyre inkább az akcióorientált játékok uralnak.
A bezárás – egyelőre meghatározatlan méretű – létszámleépítéssel jár együtt. Mindössze egy „kisebb csapat” marad, amely a készítési jogok engedélyezésével fog foglalkozni, de az összes folyamatban lévő játék (köztük a régóta várt Star Wars 1313 és Star Wars: First Assault nevű projektek) munkálatait leállították – mondta el Miles Perkins, a Lucasfilm Ltd. szóvivője.

A Csillagok háborúja franchise-t megalkotó George Lucas tavaly októberben adta el produkciós cégét a Disneynek. Azt nem tudni, hogy pontosan hány embert foglalkoztat a LucasArts. A vállalathoz közel álló forrás szerint a leépítésben érintett dolgozókat a héten értesítik. A Kotaku nevű internetes oldal meg nem nevezett forrása szerint 150 embert bocsátanak el.

A Disney, amely 4,05 milliárd dollárt fizetett a Lucasfilmért és maga is saját interaktívjáték-gyártó részleggel rendelkezik, jó pár hónappal ezelőtt kezdett bele kiadásainak átvizsgálásába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik