Szórakozás

Értékeset cserél felbecsülhetetlenre Madonna

Madonna (madonna, )
Madonna (madonna, )

Elárverezi drága festményét a popdíva és a pénzt szegény kislányok iskoláztatására fordítja.

A Sotheby’s aukciósház szerint az amerikai énekesnő Fernand Léger (1881-1955) francia festő Három nő piros asztalnál című alkotását adja el, amelyért 5 és 7 millió dollár közötti árat remélnek egy május 7-i New York-i árverésen. Az aukció bevétele teljes egészében a popsztár Ray of Light (Fénysugár) nevű oktatási segélyalapítványát illeti.

“Nem tudok elfogadni egy olyan világot, amelyben nőket, lányokat sebesítenek, illetve ölnek meg azért, mert iskolába járnak vagy leányiskolában tanítanak. Ezért elcserélek valami értékeset egy felbecsülhetetlenre – a lányok iskoláztatására!” – idézte a közlemény az 54 éves énekesnőt.

A kubista festő 1921-ben készült képét, amelyet Madonna 1990-ben vásárolt egy New York-i árverésen, az aukciót megelőzően közszemlére teszik, áprilisban Hongkongban és Londonban, május elején pedig New Yorkban.

Az afrikai Malawiban, ahonnét az énekesnő két gyermeket fogadott örökbe, már 4800 leány tanul a világsztár adományaiból épített tíz iskolában. Most többek között afganisztáni és pakisztáni lányok oktatását szeretné segíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik