Szórakozás

Hamis ruhák Gyulánál és Nagylakon

Magyrország területén, két török rendszámú kamion ellenőrzésekor is hamisított márkejelzésű ruhákat találtak a pénzügyőrök. A 80 millió forint értékű árut lefoglalták.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a napokban, Gyula térségében tartottak közúti ellenőrzést, melynek során megállítottak egy bolgár férfi által vezetett, bolgár rendszámú teherautót. A sofőr a bemutatott okmányok alapján 19 924 kg. különböző ruházati terméket szállított Törökországból Belgiumba és Franciaországba -tudta meg a Szeged24 a NAV Dél-alföldi Regionális Vám-és Pénzügyőri Főigazgatóságán.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a jármű rakterét felnyitották és az okmányokon szereplő bejelentett áruk között rafia zsákokból és dobozokból különböző világmárka jelzésével ellátott összesen 7.776 db ruházati terméket – melegítőt, pólót, farmernadrágot, átmeneti kabátot, széldzsekit – találtak.

Rövid időn belül, a 43. számú főúton, Nagylak térségében is ellenőriztek a pénzügyőrök egy török rendszámú tehergépjárművet, amely az okmányok alapján különböző textilárukat szállított Törökországból Németországba. A raktér végében sorakozó műanyag zsákok felnyitása után a pénzügyőrök azonnal látták, hogy számos világmárka jelzésével ellátott ruházati termék található a rakományban, ezért azt tételesen átvizsgálták. Összesen 18.856 db védett logóval ellátott ruha – szabadidő ruha, gyermek pulóver, póló – került elő. Az előkerült ruházati termékek forgalomba hozatalához a jogtulajdonosok engedélyét nem tudták bemutatni.

Az előzetes szakértői vélemény alapján a ruhaneműk hamisítványok. A pénzügyőrök mindkét esetben, az összesen 80 millió forint piaci értéket meghaladó ruhaszállítmányokat lefoglalták, az ügyben a pénzügyi nyomozók pedig ismeretlen elkövetővel szemben, áru hamis megjelölésének és szerzői jogok jelentős vagyoni hátrányt okozó megsértése gyanúja miatt eljárást indítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik