Szórakozás

Húsz év tapasztalatát adja át Gregor Bernadett

Ideálja Bánsági Ildikó, szerepálma Kleopátra. A legnagyobb félelmek pedig az énekes darabok előtt fogják el az új szerepkörben debütáló Gregor Bernit. A színésznő iskolában adja tovább tapasztalatait. A Hír24-nek elmondta, eljött az ideje, hogy tanítva tanuljon.

Budapesti iskolában vállal februártól tanári állást Gergor Bernadett. A szép színésznő a Hír24 információi szerint egy neves oktatási stúdióban ad majd órákat, ahol a hallgatók többek közt színésznek, szinkrondramaturgnak tanulhatnak, de belekóstolhatnak a kreatív írás és műfordítás rejtelmeibe is.

A színésznő azért is vállalta el szívesen az iskola felkérését, mert azt vallja, a színháznak mindig  is volt, és napjainkban is van tanító jellege. „Egyrészt jó volna átadni a fiataloknak a színpadon és filmvásznon töltött húsz év tapasztalatát, másrészt biztos vagyok benne, a tanítás során én is sokat tanulok majd” – vélekedik Berni.

„Kíváncsi vagyok arra is, a fiatalok milyennek képzelik el a színészi pályát, mi motiválta őket, amikor úgy döntöttek, a színpadon képzelik el az életüket. Szeretném, ha az óráim nem egyoldalú információátadással, hanem párbeszéddel telnének, és nagy hangsúlyt helyezek arra is, hogy a fiatalok beszédtechnikája fejlődjön” – tette hozzá. 

(Fotó: TV2)

Gergor Berni a Hír24-nek elárulta, azokat a színházi előadásokat szereti a legjobban, ahol a közönséget sikerül távol vinni a hétköznapok nyűgeitől, apró-cseprő gondjaitól. „Ilyenkor varázslat történik” – vallja.

„A posztmodern színház nem az én világom, a legközelebb talán Várkonyi Zoltán színházi elképzelései állnak hozzám, de pályakezdőként Vámos László, Iglódi István oktatói munkája is nagy hatással volt rám” – emlékezett vissza, s hozzátette, színészideálja Bánsági Ildikó. Az Új Színház társulatának színésznője szerepálmáról is beszélt, ami nem más, mint Shakespeare Kleopátrája.

Bernadett azt is elárulta, énekes szerepekben olykor még mindig szorong, óhatatlanul is édesapjának, a legendás operaénekesnek, Gregor Józsefnek szeretne megfelelni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik