Szórakozás

Borsos ára lett volna az embercsempészetnek

400 eurót kapott volna fejenként két embercsempész, ha Szegedig eljuttat négy koszovói állampolgárt. A pénz helyett azonban bilincs kattant a kezükön.

Hat embert fogtak el a stabil hőkamera jelzése alapján a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei Röszke külterületén a Tisza árterében vasárnap késő este – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A négy koszovói illegális migránst két embercsempész, egy 25 éves szerbiai és egy 39 éves magyar-szerbiai kettős állampolgárságú férfi segítette.

Ők fejenként 400 eurót kaptak volna, ha – ahogy egymás között a határsértőket hívták – a „Motyókat” eljuttatták volna Szegedig. A pénz helyett azonban mindketten rendőrségi fogdára kerültek embercsempészés bűntette megalapozott gyanúja miatt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. Az illegális migránsok ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Néhány órával korábban a Tisza töltésnél már rendőrkézre került egy szerbiai határsértő és az őt segítő szintén szerbiai embercsempész. Utóbbit a rendőrség ugyancsak őrizetbe vette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik