Szórakozás

Csaló álzsaruk akadtak horogra Felgyőn

Az álrendőrök edényeket, tévét, órákat rásózni az emberekre Felgyőn és Csanyteleken.

A magát rendőrnek kiadó két férfi szerdán egy 78 éves csanyteleki nénire – akihez a nyitott kapun mentek be- egy edénykészletet akart rásózni azzal, hogy azt „ajándékba” hozták. Azonosításképpen egy nemzetőr igazolványt és egy jelvényt villantottak fel gyorsan, nehogy azt kiszemelt áldozatuk jobban szemügyre vehesse.

Miután a néni köszönte, de nem kért az edényekből, az álrendőrök „le akarták foglalni” az asszony edényeit azzal, hogy azok hamisak, és vegyen tőlük eredetit. Csak akkor mentek el, amikor a néni valódi rendőröket akart hívni a tolakodó eladókra.

A két gyanúsítottat Felgyőn fogták el a valódi egyenruhások- értesítette a Szeged24-et a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szenti Szabolcs beszámolója szerint Felgyőn az álrendőrök két embert szólítottak le, akiknek azt mondták, hogy az egyik kereskedelmi tévé ajándékát hozták. Természetesen a tévéket csak akkor kaphatták volna meg a kiszemelt áldozatok, ha először vásárolnak tőlük, többek között “egymiliiót érő aranyórákat”: 49 ezer forintért.

A gyanúsítottak kihallgatásukon azt állították, hogy egy cég alkalmazottai, és tagadták, hogy rendőrnek vagy tévésnek adták volna ki magukat.

A két Pest megyei férfi ellen üzletszerűen elkövetett csalás kísérletete miatt indított büntetőeljárást a Csongrádi Rendőrkapitányság.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik