Szórakozás

Stohl-per újratöltve

stohl-andras(430x286)(2).jpg (stohl andrás, )
stohl-andras(430x286)(2).jpg (stohl andrás, )

Bár a színész leülte börtönbüntetését, ügyének azonban nincs vége – írja a Blikk.

Kedden folytatódik a baleset sérültje, Kaincz Pál és lánya által indított kártérítési per, amelyben 12 millió forintot várnak a színésztől. A Blikk megtudta: Stohl korábbi ügyvédje, Péchy Kristóf – aki a büntetőügyben első fokon képviselte – vette át a polgári pert Ruttner Györgytől. A tét nagy: ha bebizonyosodik, hogy az idős ember sérülése okozta a maradandó testi fogyatékosságot, akkor vagyonokat tilthatnak le a színész jövedelméből.

A kártérítési perében a család zárt tárgyalást kért, mert az idős férfit felzaklatja, hogy nem hisznek neki, lelkileg tönkretette, hogy lételeme a kertje, ahol erejét megfeszítve, fájdalmak közepette próbált dolgozni, állapota miatt erről mégis le kell mondania – írja a Blikk.

Mint korábban megírtuk, Kaincz Pál azt kéri a bíróságtól, hogy állapítsa meg, a színész megsértette „oltalmazott testi és lelki épséghez és egészséghez” való jogukat. A Fővárosi Törvényszék korábbi tájékoztatása szerint a megsérült idős férfi és lánya összesen 11,5 millió forint nem vagyoni, és 679 ezer forint vagyoni kártérítést kérne. Stohl a kereset elutasítását kérte.

Mint ismert, Stohl András 2010. május 8-án hajnalban, a Budapestről Fót felé vezető úton áttért autójával a szemközti sávba és összeütközött két, szabályosan közlekedő autóval. A balesetben ketten sérültek meg, az idős férfi súlyosan.

A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, a rendőrök otthonról állították elő. Kiderült, hogy a színész ivott és drogozott, mielőtt a volán mögé ült. Az ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetéssel vádolta meg, a kábítószer-fogyasztás azért nem szerepelt a vádak között, mert a színész vállalta az úgynevezett elterelést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik