Szórakozás

Stohl csak áldozat? Koncepció a celebek börtönbezárása

Zalatnay Cini letartóztatásával új korszak kezdődött a magyar büntetőjogban - állítják egyesek. Sokan mondják, először vele statuáltak példát, azt követően pedig Stohllal.

Cini sem tartja kizártnak, hogy az ő példáján keresztül akarták először megmutatni az átlagembereknek, hogy a celebek sem úszhatnak meg mindent. Az utóbbi időben gyakran hallani, hogy Stohl, illetve Damu is kevesebb büntetéssel is megúszhatta volna, ha nem ismert emberek. Állítólag Stohl Andrásnak még a rabtársai is azt mondták, hogy túl súlyos büntetést mértek rá, aminek vélhetően az lehet az oka, hogy híres ember.

Zalatnay Cini azt mondja, ő maga is tapasztalta, hogy korábban a rendőrök is sokkal elnézőbbek voltak a művészekkel, mint manapság.


Jelenleg inkább az a trend, hogy szigorúbban járjanak el velük szemben, hogy ezzel is példát statuáljanak. Ugyanakkor minden hivatalos fórumon azt állítják, a hírességek is pontosan abban a bánásmódban részesülnek, ha a törvény elé kerülnek, mint a civilek. Stohl András egy korábbi interjúban azt mondta, a börtönben vele sem kivételeztek, pontosan olyan volt, mint a többi rab. Viccesen hozzátette: miután lenyírták a haját, hátulról biztosan senki nem ismerte volna fel, rabruhában nem különbözött másoktól.


A Hír24 által megkérdezett pszichológus úgy véli, az átlagembereket még mindig irritálják a celebek, és kapásból úgy vélik, kivételeznek velük. Talán éppen ezért fordult visszájára a velük kapcsolatos ítélkezés is. A hatóságok ugyanis nem szívesen vállalják fel, hogy támadják őket az ítéletük miatt, ezért inkább súlyosabb büntetést szabnak ki a sztárokra – állítja a szakember.

Ezt egyébként Stohl és Damu esetében is tapasztalhattuk, de ez a tendencia nem lehet biztató Cristofel számára sem, aki ugyan bízik abban, hogy nem kell börtönbe mennie, de a jelek inkább arra utalnak, hogy nem úszhatja meg olcsón, amit tett.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik