Szórakozás

Milliárdos adomány Indiana Jonestól

indiana jones és geore lucas (indiana, lucas)
indiana jones és geore lucas (indiana, lucas)
George Lucas több mint egymilliárd dollárt fordít jótékonysági célokra a produkciós cége eladásából származó négymilliárdos összegből: a világhírű rendező-producer oktatási célokra szánja a pénzt.

A csillagok háborúja- és az Indiana Jones-filmek atyjaként ismert 68 éves filmes a héten véglegesítette cége eladását a Disney stúdiónak, amely 4,05 milliárd dollárt fizet neki: az összeg felét pénzben, másik felét Disney-részvényekben kapja meg.

Lucas sajtósa a The Hollywood Reporter című lapnak elmondta, a producer egy olyan alapítványnak juttatja el a jótékony célokra szánt egymilliárd dollárt, amely elsősorban oktatási programokat működtet.

George Lucas két évvel ezelőtt csatlakozott a Microsoft-alapító Bill Gates és Warren Buffett befektetési guru azon kezdeményezéséhez, amelynek részeként Amerika leggazdagabb emberei jótékonyságra fordítják vagyonuk felét.

“Az elmúlt 41 évben az időm és a vagyonom javát az üzletbe öltem” – mondta Lucas, hozzátéve, örül annak, hogy most már több ideje és forrása lesz a jótékonykodásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik