Szórakozás

Tony Hawk a magyarokat is meghódítaná

Tony Hawk (tony hawk, gördeszka, )
Tony Hawk (tony hawk, gördeszka, )

A világhírű gördeszkás a szeptember végétől jelentkező tévéműsorával a magyar nézőket is megcélozta.

Szeptember végétől minden hónap utolsó vasárnapján délelőtt fél 11-kor láthatjuk Tony Hawk – Kész Cirkusz című műsorát a Megamaxon.

A mozi már bezsebelt pár nemzetközi elismerést, és most a magyar nézőket célozza meg. A cím nem véletlen, hiszen a főszereplő hangját maga Tony Hawk kölcsönzi.

De ki is Tony Hawk valójában?

Gördeszkás szemmel a legnagyobb arc, aki valaha sportolni kezdett, egy underground játékból teremtett populáris kultúrát. Története Kaliforniában 9 éves korában kezdődött, ekkor kapta bátyjától első gördeszkáját. 12 évesen már amatőr versenyeket nyert, 16 évesen pedig a világ legjobb gördeszka-versenyzője lett.

Barátaival megalapította saját gördeszka-cégét, mely mára a világ legnagyobb és legismertebb ilyen vállalatává nőtte ki magát.

1999-ben piacra dobták a nevével fémjelzett Tony Hawk’s Proskater-t, a világ egyik legnépszerűbb videó-játékát. Nem véletlenül választották őt kirakatembernek, hiszen ő az első gördeszkás, akinek sikerült például 900°-os fordulatot tenni a levegőben.

Amerikában számtalanszor megválasztották már a „Legjobb férfi sportolónak”. Ezeken a versenyeken olyanokat hírességeket utasított maga mögé, mint Shaquille O’Neal vagy épp Tiger Woods.

TV-ben szerepel, filmekben játszik és egy rádióshow műsorvezetője is. Emellett jótékonykodik is: alapítványán keresztül több mint 3,2 millió dollárt adományozott már gördeszka pályákra szerte az Egyesült Államokban, biztonságosabb helyeket teremtve a deszkásoknak, és több mint 3 millió fiatalnak segít évente.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik