Szórakozás

Farakásnak álcázott szeszüzem bukott le Baján

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy Baján működő egyszerűsített adóraktári engedélyes telephelyének jövedéki ellenőrzését végezték a napokban.

Az ellenőrzés során az adóraktár töltő helyiségéből, valamint a pincehelyiség fölötti (farakásnak álcázott) fészerből előkerült 960 liter, 4-20 literes műanyag kannákba és flakonokba csomagolt vegyes pálinka – közölte a Szeged24-el Némedi Varga Éva, regionális sajtófelelős.

A további vizsgálat során a fészer alatt található pincehelyiségből egy – az ellenőrzéskor is üzemelő – desztilláló berendezés (főző üst, sisak, spirál, szeszpára cső), amelyre vonatkozóan az ellenőrzött személy engedéllyel nem rendelkezett.

A pénzügyőrök a több száz liter, 1,5 millió forint értékű, jogosulatlanul előállított alkoholterméket, valamint az engedély nélkül üzemelő berendezést lefoglalták. A tulajdonos ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás bűntett, továbbá jövedékkel való visszaélés elősegítése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik